Περισσότερα από 160.000 ευρώ απέσπασαν από τα θύματά τους οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για απάτες κατ’ εξακολούθηση με τη μέθοδο της «νιγηριανής απάτης».

Πρόκειται για τον 41χρονο Νιγηριανό Ρεϊμόντ Εκεζί Ιγκμποανούγκο και τον 44χρονο Καμερουνέζο Πατρίκ Τσουμάνο. Τα στοιχεία και φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους σήμανε μετά από σχετική καταγγελία από Ελληνα, ότι οι δύο αλλοδαποί τον είχαν εξαπατήσει και του είχαν αποσπάσει 10.000 ευρώ. Με το πρόσχημα ότι θα τους δώσει επιπλέον χρήματα, το θύμα της απάτης κανόνισε εκ νέου συνάντηση μαζί τους, αλλά σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οπότε και συνελήφθησαν.

Οπως προέκυψε, τουλάχιστον από το 2013, οι συλληφθέντες, από κοινού με τρεις άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσέγγιζαν άτομα στα οποία παρουσιάζονταν είτε ως γόνοι βασιλικών οικογενειών της Αφρικής, είτε ως μέλη τεχνικών εταιρειών που ενδιαφέρονταν για επενδύσεις στην Ελλάδα και τα εξαπατούσαν με τη μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης».

Συγκεκριμένα, αφού αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους, ισχυρίζονταν ότι είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό γνήσιων χαρτονομισμάτων ευρώ χρωματισμένων με μαύρο χρώμα, τα οποία για να αποχρωματιστούν έπρεπε να αναμιχθούν με γνήσια χαρτονομίσματα και να υποστούν ειδική χημική επεξεργασία. Μ’ αυτόν τον τρόπο τούς έπειθαν ότι θα διπλασίαζαν το χρηματικό ποσό που θα τους κατέβαλλαν.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες και οι συνεργοί τους έχουν εξαπατήσει δύο άτομα, από τους έχουν αποσπάσει τουλάχιστον 160.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα στο σπίτι του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος λευκών και μαύρων χαρτιών, στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, 30 φωτοτυπίες του χαρτονομίσματος των 100 ευρώ, 69 κινητά τηλέφωνα, 133 κάρτες sim, χειρουργικά γάντια, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων και 20.450 ευρώ.