Την πρόκριση στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ για τέταρτη συνεχόμενη φορά ελέγχει ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 2-0 στο παγωμένο Μπορίσοφ (-10°) επί της Ντιναμό Μινσκ.

Η ομάδα του Δικεφάλου έπειτα από τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεν είχε καταφέρει να νικήσει, κέρδισε χθες, με δυσκολία όμως, έχοντας τον Αθανασιάδη στην επίθεση και τον Γλύκο στα μετόπισθεν κορυφαίους παίκτες. Ο Αθανασιάδης, ο οποίος στο 3′ της αναμέτρησης έχασε μια από αυτές τις ευκαιρίες που δεν χάνει συνήθως, στο 83′ και στο 90′ βρήκε τον στόχο και έκανε πέντε τα ατομικά του γκολ στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο την Ντιναμό. Ο Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει τέσσερις φορές σε δύσκολες φάσεις στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας, αφού πιάνοντας από μέτρια έως κακή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης.

Η χθεσινή νίκη στο Μπορίσοφ, σε συνδυασμό με την ήττα της Γκινγκάμπ από τη Φιορεντίνα στη Γαλλία με 1-2, δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ στις 11 Δεκεμβρίου, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, να πάρει στην Τούμπα την πρόκριση στις 32 του θεσμού, καθώς υποδέχεται τη συνδιεκδικήτρια της πρόκρισης Γκινγκάμπ. Η διακοπή του πρωταθλήματος, πάντως, επηρέασε φανερά την ομάδα του Δικεφάλου.

ΕΨΑΧΝΑΝ. «Κάναμε μια ώρα για να βρούμε τα πατήματά μας. Να κάνουμε αυτά που κάνουμε εδώ και τόσον καιρό» παραδέχθηκε ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Κατσικάς, που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 27′ της αναμέτρησης, έχει υποστεί θλάση η οποία θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης είκοσι με τριάντα ημέρες.

Διαιτητής: Σέργκενχοφερ (Αυστρία). Κίτρινες: Βερετίλο.

Ντιναμό: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε (81′ Ντιομάντε), Νίκολοτς, Ουντότζι (74′ Γιαρότσκι), Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι, Αντάμοβιτς.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς (27′ Τζαβέλλας), Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46′ Γκολάσα), Αθανασιάδης (90′ Παπαδόπουλος).