Ενας αλβανός κακοποιός ο οποίος φέρεται ότι αναλάμβανε την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου έπεσε στα χέρια αστυνομικών των ειδικών ομάδων που έχουν συγκροτηθεί για την εξάρθρωση της μαφιόζικης συμμορίας του Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος σκόρπισε τον πανικό το Σάββατο τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο.

Σε στοχευμένη επιχείρηση που έγινε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Σεπολίων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων μελών της συμμορίας του 31χρονου Αλβανού συνελήφθησαν ένας ακόμα συνεργός του καθώς και ο σεσημασμένος κακοποιός γνωστός με το όνομα Μέτσι.

Μετά τη σύλληψη του Μπάκο, που χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στον σεσημασμένο κακοποιό Μέτσι του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε συμβόλαιο θανάτου με στόχο αξιωματικό της Ασφάλειας το οποίο είχε αναλάβει να εκτελέσει για λογαριασμό μεγαλονονού της νύχτας.

Ο αλβανός κακοποιός εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάποια σχέση με τη συμμορία του Αλβανού που προκάλεσε το μακελειό στο Μικρολίμανο καθώς και αν έχει συμμετοχή και σε άλλες δολοφονικές επιθέσεις-συμβόλαια θανάτου για λογαριασμό τρίτων.

ΤΑΜΠΤΑΚΟΣ ‘Η ΜΑΪΚΛ. Ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, ήταν γνωστός με τα ψευδώνυμα Ταμπτάκος ή Μάικλ. Από το 2009, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά για μικροαδικήματα όπως κλοπές και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, φρόντιζε να συγκροτεί ομάδες και να ανεβαίνει με βίαιες μεθόδους στην ιεραρχία του υποκόσμου.
Εκείνο όμως που δίνει το στίγμα στη δράση του, στην πορεία που ακολούθησε με τις αιματηρές ένοπλες επιθέσεις που άφησαν πίσω έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, είναι ο «ψυχωτικός χαρακτήρας και τα συμπλέγματα», όπως δήλωσε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης.
Για ασήμαντες αφορμές, για μικροπαρεξηγήσεις, ο ίδιος και μέλη της συμμορίας του δεν δίσταζαν να «γαζώνουν» ό,τι έβαζαν στόχο. Για το μακελειό που προκάλεσε στο Μικρολίμανο δεν υπήρχε κίνητρο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν ήξερε τι έκανε. Το βιντεοσκοπικό υλικό, όμως, όπου καταγράφονται καρέ καρέ οι κινήσεις του, τον διαψεύδει, καθώς φαίνεται ότι είχε απόλυτη συναίσθηση του τι έκανε.

Από τον Αύγουστο που ο Μπάκο αποφυλακίστηκε από το Μαλανδρίνο έβαλε τις βάσεις για τη συμμορία με την οποία διέπραξε τις επιθέσεις.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι κεντρικός πυρήνας της συμμορίας ήταν δύο Αλβανοί και ένας Πολωνός. Ανθρωποι με πολλά ψευδώνυμα και απροσδιόριστα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας ήταν ο καθένας από τους αλβανούς συνεργούς τού Μπάκο. Τον πυρήνα κρούσης της ομάδας πλαισίωνε και ένας νεαρός Πολωνός. Μετά τη χθεσινή σύλληψη του ενός αλβανού συνεργού με το όνομα Κλοντιάν, από τον σκληρό πυρήνα αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Στη συμμορία μετείχαν και άλλα μέλη, τα οποία είχαν περιφερειακό ρόλο, ενώ για την υπόθεση του Μπάκο κατηγορούνται ακόμα ένας κρατούμενος των φυλακών Πάτρας και ένα ζευγάρι για υπόθαλψη.

Συνολικά ο Μπάκο και η συμμορία του κατηγορούνται για μία δολοφονία σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας καθώς και για άλλες τέσσερις ένοπλες επιθέσεις, ανάμεσά τους και το μακελειό στο Μικρολίμανο, και μία ληστεία εις βάρος 44χρονου αλλοδαπού ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου.

Για το μακελειό στο μπαρ στο Μικρολίμανοτο περασμένο Σάββατο δεν υπήρχε κίνητρο.Ο 31χρονος κακοποιός ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν ήξερε τι έκανε. Το βιντεοσκοπικό υλικό, όμως, όπου καταγράφονται καρέ καρέ οι κινήσεις του, τον διαψεύδει, καθώς φαίνεται ότι είχε απόλυτη συναίσθηση του τι έκανε.