Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στη Μόσχα της Ντιναμό, αλλά δεν άντεξε στο β’ μέρος και η ρωσική ομάδα νίκησε 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ελληνική ομάδα στάθηκε εξαιρετικά στο α’ μέρος έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο στη συνέχεια η ποιότητα των Ρώσων ήταν τέτοια που δεν της επέτρεψε να πάρει την πρώτη του νίκη στους ομίλους (τέσσερις ήττες, μία ισοπαλία).

Οι Ντυναμό μπήκε δυνατά στο ματς κι εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη των Πρασίνων απείλησε στα πρώτα πέντε λεπτά όταν ο Κουράνι είχε σουτ στο δοκάρι. .

Ο Παναθηναϊκός συνήλθε πάρα πολύ γρήγορα, άρχισε να γίνεται απειλητικός προς την εστία του Καμπούλοφ, ανοίγοντας το σκορ στο 14΄ με την κεφαλιά του Μπεργκ ύστερα από σέντρα του Νάνο. Από κει και πέρα και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του ματς κι αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Ζιρκόφ στο 35΄, που έδιωξε δύσκολα ο Κοτσόλης σε κόρνερ, ήταν εκείνη που έχασε σπουδαία ευκαιρία με το Μπαϊράμι στο 43΄ να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Πράσινους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Πέτριτς, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 55΄, όταν μετά το σουτ του Βενκέρ η μπάλα βρήκε στον Τριανταφυλλόπουλο, άλλαξε πορεία, και μ’ αυτό τον τρόπο έγινε το 1-1.

Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού για τους Ρώσους ήρθε στο 61΄, με τον Ιόνοφ να πλασάρει τον Κοτσόλη και να κάνει το 2-1. Το ματς άνοιξε για τα καλά στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει και τους Ρώσους να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση.

Στο 74΄ το σουτ του Βαλμπουενά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 80΄ ο Κουράνι έχασε απίστευτη ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη των Ρώσων.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Καμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ (81΄ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72΄ Γιουσούποφ), Κουράνι (88΄ Προυντνίκοφ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (55΄ Κουτρουμπής), Μέντες (86΄ Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78΄ Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.