Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση ειδικού Αστυνομικού Τμήματος το οποίο θα έχει μοναδική απασχόληση την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση των φυλακών ασφαλείας Δομοκού.

Το νέο Τμήμα, που θα έχει μέχρι και αντιαρματικά όπλα, θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α΄ και θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό την διετία 2014-2016 με 2.017.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το διάταγμα, στις αρμοδιότητες του νέου ειδικού Αστυνομικού Τμήματος είναι η εξωτερική και περιμετρική φρούρηση, καθώς και η φρούρηση της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» (το τμήμα μεταξύ της περιμέτρου του κτιρίου της φυλακής και της περίφραξης ασφαλείας).

Σκοπός των αστυνομικών που θα υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα είναι η αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεμονωμένης ή ομαδικής απόδρασης ή απόπειρας απόδρασης κρατουμένων, η καταδίωξη και σύλληψη κρατουμένων που απέδρασαν και επιχειρούν να διαφύγουν ή διέφυγαν μέχρι να επιληφθούν οι άλλες αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Ακόμη, θα έχει την ευθύνη ελέγχου των εισερχομένων και εξερχομένων προσώπων και πραγμάτων, αλλά και της αλληλογραφίας.

Οι αστυνομικοί που θα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα θα έχουν σύγχρονο εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα και εφόδια.

Αναλυτικότερα, θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από