Την κινητοποίηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Μικρολίμανο προκάλεσε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το οποίο τους γνωστοποιούσε πως στις 27 Νοεμβρίου θα γίνουν κατεδαφίσεις κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετα.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «οι φερόμενοι ιδιοκτήτες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν οφείλουν να απομακρύνουν και να διαφυλάξουν τυχόν κινητά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στις αυθαίρετες κατασκευές, γιατί σε αντίθετη περίπτωση για τη φθορά των παραρτημάτων και κινητών πραγμάτων του αυθαιρέτου δεν δημιουργείται καμία ευθύνη του Δημοσίου, των οργάνων του ή των οποιονδήποτε προστεθέντων προσώπων».

Το σχετικό έγγραφο έφτασε στα χέρια των καταστηματαρχών την Τρίτη και το μεσημέρι της Τετάρτης αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον δήμαρχο ζήτησαν να μεσολαβήσει, ώστε οι εργασίες κατεδάφισης να μετατεθούν για μετά τις γιορτές. Οι επιχειρηματίες εμφανίζονται αισιόδοξοι πως η κατεδάφιση δεν θα γίνει την ημέρα που έχει προγραμματιστεί και θα μετατεθεί για το νέο έτος.

Για το θέμα, στα τέλη Οκτωβρίου, ο κ. Μώραλης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να πληγεί και η οικονομία της περιοχής. Πηγές της δημοτικής αρχής σημείωναν ότι ο δήμαρχος παρακολουθεί στενά το θέμα και αναζητά μια βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Επιπλέον σε εκκρεμότητα παραμένει και το αποτέλεσμα της μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής που είχε ανατεθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή.