Την περιοχή της Ηπείρου θα συμπεριλάβουν στα τουριστικά τους πακέτα 15ιταλοί τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα τοπία της, με αφορμή πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Κύριος σκοπός του ταξιδιού ήταν η προώθηση Ελληνικών τουριστικών περιοχών, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές ή τελείως άγνωστες στους Ιταλούς. Το εν λόγω ταξίδι αποτελεί το πρώτο μίας σειράς ταξιδιών εξοικείωσης που προτίθεται το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας να οργανώσει κατά τους επόμενους μήνες, με στόχο την «ανακάλυψη της Άλλης Ελλάδας» (Alla scoperta dell’ insolita Grecia).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι Ιταλοί επισκέφτηκαν την πόλη των Ιωαννίνων, τα Τζουμέρκα, χωριά του Ζαγορίου, το Μέτσοβο, ενώ το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των Ιταλών στα Σύβοτα. Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε ξενοδοχεία των ανωτέρω αναφερόμενων περιοχών, προκειμένου οι Ιταλοί πράκτορες να διαπιστώσουν την τουριστική υποδομή τους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το ταξίδι αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία να αναδειχτεί η δυνατότητα συνδυασμού διακοπών σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές, που βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Κατά την παραμονή τους στην Ήπειρο, οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Ιταλίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά της Ηπείρου, να γνωρίσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, να επισκεφθούν αξιοθέατα και μοναστήρια, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά κρασιά μέσω εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες υπαίθρου, όπως rafting, και φυσικά να διασκεδάσουν!