Οι διακοπές του πρωταθλήματος αποδεικνύονται μάννα εξ ουρανού για την ομάδα του ΠΑΟΚ ύστερα από στραβοπατήματα, τα οποία χτυπάνε καμπανάκι για τις ελλείψεις της ομάδας.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα δεν γκρέμισε τον Δικέφαλο από την κορυφή της βαθμολογίας, ήταν όμως σοβαρή προειδοποίηση όπως και η ήττα 2-0 από την Γκινγκάμπ στο Ρουντουρού.

Με την επιστροφή του ΠΑΟΚ από τη Γαλλία, κανονικά οι παίκτες του Δικεφάλου θα έπρεπε να παίξουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά η 6η αγωνιστική αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου λόγω του θανάτου του 47χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη. Ετσι, δόθηκε ο χρόνος στον Αγγελο Αναστασιάδη να ηρεμήσει τους παίκτες του από το στραβοπάτημα στη Γαλλία και να διατηρηθεί ο ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, δίνοντάς του σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια.

Αυτή η διακοπή θα ηρεμήσει και πάλι την ομάδα του Δικεφάλου, θα προλάβουν να επιστρέψουν οι τραυματίες Μακ και Ρατς και θα ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος αγώνων το τελευταίο διάστημα (τους δόθηκε και τριήμερο ρεπό). Παράλληλα, ο Αγγελος Αναστασιάδης θα έχει τον χρόνο να αναπροσαρμόσει τα αγωνιστικά του πλάνα, προκειμένου να βρει πιο αποτελεσματικές λύσεις όσον αφορά την αντιμετώπιση διαβασμένων ομάδων με γρήγορους επιθετικούς και ταχύτατο τρανζίσιον, όπως ήταν ο Παναθηναϊκός αλλά και η Γκινγκάμπ.

Χθες στον λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο facebook υπήρχαν εκατοντάδες μηνύματα φιλάθλων που είτε ασκούσαν κριτική στον Aγγελο Αναστασιάδη για την επιλογή κάποιων ποδοσφαιριστών (τα περισσότερα παράπονα αφορούσαν τους Σπυρόπουλο, Κατσικά και λιγότερα τον Σαλπιγγίδη) είτε ζητούσαν αυτοσυγκράτηση από όλους, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει και όσον αφορά την κριτική των φιλάθλων αφού η ήττα από τον Παναθηναϊκό, δηλαδή στο πρώτο ντέρμπι της περιόδου, κλόνισε την πεποίθησή τους ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να πάρει φέτος τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Οσον αφορά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Αναστασιάδης εμμέσως πλην σαφώς, κάνοντας για δεύτερη φορά την περασμένη Κυριακή αρνητική κριτική για τις ρεζέρβες της ομάδας, ανοίγει τον δρόμο για μεταγραφές, οι οποίες θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Δικεφάλου για την κατάκτηση του τίτλου μέχρι τη λήξη της περιόδου.

ΣΥΣΚΕΨΗ. Η δήλωση του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο ότι «ο ΠΑΟΚ έχει 27 παίκτες, εσείς νομίζετε ότι έχει 11» πλέον φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι δεν ισχύει. Πάντως στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, η επίσημη ενημέρωση από την μαυρόασπρη ΠΑΕ αναφέρει ότι ήταν προγραμματισμένη και ότι δεν αφορούσε την ήττα στο ντέρμπι. Η παρουσία του Αγγελου Αναστασιάδη, βέβαια, δεν θα μπορούσε να έχει άλλο σκοπό από τον καθαρά αγωνιστικό αλλά και τον προγραμματισμό των μεταγραφικών κινήσεων του Ιανουαρίου.