Νέο ενδιαφέρον αποκτά η υπόθεση «τίτλος» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με 2-1 επί του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παίζοντας έξυπνα εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Δικεφάλου και πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, που τη φέρνουν σε απόσταση έξι βαθμών από την κορυφή. Ο ΠΑΟΚ παρά την ήττα του παραμένει πρώτος, η διαφορά του όμως από τον δεύτερο Ολυμπιακό μειώθηκε στους δύο βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το εντός έδρας αήττητο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, το οποίο κρατούσε από τις 29 Μαΐου 2013 όταν είχε ηττηθεί για τα πλέι οφ της περιόδου 2012-2013 από τον Ατρόμητο με 1-2, ενώ οι Πράσινοι είχα να πάρουν νίκη στην Τούμπα από τις 30 Οκτωβρίου 2011.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ. Αυτό που αποδείχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι είναι ότι ενώ ο Παναθηναϊκός έχει βάθος στον πάγκο του (δεν ξεκίνησαν βασικοί οι Πέτριτς, Μπεργκ και απουσίαζε ο Ζέκα), ο ΠΑΟΚ δεν έχει. Οι απουσίες των Μακ και Ρατς, δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν με αποτέλεσμα η ομάδα του Δικεφάλου να γέρνει προς τα δεξιά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο, ο Αγγελος Αναστασιάδης προσπάθησε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα και ζήτησε από τον Κάτσε να παίζει και ως αριστερό εξτρέμ σε κάποιες φάσεις, αφήνοντας όμως κενά στο κέντρο, εκεί όπου υπήρχε και το μεγάλο πρόβλημα με τους ταχύτατους Καρέλη, Κλωναρίδη και Ατζαγκούν να αποτελούν συνέχεια πηγές κινδύνου για την εστία του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε στην παγίδα του στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε μελετήσει πολύ καλά τον Δικέφαλο. Ηξερε ότι στην Τούμπα πιέζει ψηλά και ότι κόβει τις αντίπαλες επιθέσεις πολύ νωρίς στον χώρο του κέντρου, όπως και γνώριζε ότι οι Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος είναι πολύ αργοί και ότι αν μια επίθεση με γρήγορους επιθετικούς όπως αυτοί του Παναθηναϊκού περάσει από το κέντρο του ΠΑΟΚ, μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Γλύκου. Ο Παναθηναϊκός άφηνε τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και να προσπαθούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους, ενώ με ταχύτατο τρανζίσιον περίμενε το λάθος που θα έφερνε κάποιον από τους Κλωναρίδη, Ατζαγκούν ή Καρέλη αντιμέτωπους με τους αργούς κεντρικούς ή ακραίους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού επιτεύχθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αξιοποιώντας την ταχύτητα απέναντι σε κουρασμένους και πιο αργούς αντιπάλους.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ. Ο Αγγελος Αναστασιάδης θα ξεκουράσει τους παίκτες του με τριήμερο ρεπό λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για την εθνική ομάδα, είναι όμως υποχρεωμένος τον Ιανουάριο να ζητήσει μεταγραφές, αφού έχει αποδειχθεί ότι με δεκαπέντε ή δεκαέξι ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να βγει η σεζόν. Το θέμα βέβαια είναι να αντέξουν μέχρι τον Ιανουάριο οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό.

Το 1-0 έκανε ο Ατζαγκούν στο 51′, ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Δώνη στο 7′. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Περέιρα στο 64′, ενώ το τελικό 2-1 έκανε ο Καρέλης στο 79′.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (82′ Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (56′ Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (56′ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74′ Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68′ Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60′ Πέτριτς), Ατζαγκούν.