Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004, σε μια χώρα όπου ο αθλητισμός επιβιώνει με μηχανική υποστήριξη και η πολιτεία αδυνατεί ακόμα και να στεγανοποιήσει το βασικό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, υπάρχει ένα αθλητικό προϊόν που αναπτύσσεται εντυπωσιακά με ξεχωριστή δυναμική.

Ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας –που διεξάγεται την Κυριακή –τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει γιγαντωθεί και έχει γίνει θεσμός με παγκόσμια απήχηση.

Η αύξηση των δρομέων ιδιαίτερα από το εξωτερικό (35% φέτος) δίνει το στίγμα που αφήνει κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος αποτελεί την αυθεντική –και γι’ αυτό την πιο πολύτιμη –εκδοχή του αγωνίσματος.

Από τις λιγότερες από 4.000 συμμετοχές το 2003, οι 13.180 φετινές μόνο για τον Μαραθώνιο αποτελούν οροφή και πλέον επιβάλλεται να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να μην κλείνει η συμμετοχή από το καλοκαίρι και να μένουν εκτός αγώνα σχεδόν 5.000 άτομα σε λίστα αναμονής!

«Δεν είναι τυχαία η άνοδος αυτού του φαινομένου διότι αποτελεί κομμάτι της Ιστορίας.

Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί είναι ανεπανάληπτα και γι’ αυτό αποφάσισα να τρέξω και εγώ φέτος» αποκάλυψε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίου Πάκο Μποράο, ενώ με αφορμή την αποψινή βράβευση στην Αθήνα των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων του κόσμου φέτος (ο Κιμέτο στους άνδρες και η Κίπλαγκατ στις γυναίκες) ευχήθηκε σε λίγα χρόνια να συμμετάσχουν και αυτοί στον Αυθεντικό.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που θα αποφέρει πάνω από 15.000.000 ευρώ στη χώρα μας σε συνάλλαγμα και κοντά στις 350.000 ευρώ σε κοινωφελές έργο.