Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη.

Η συνεδρίαση άρχισε, μετά το μεσημέρι, αλλά εξελίχθηκε με πολλές διακοπές, λόγω των ψηφοφοριών και των συνεδριάσεων στην Ολομέλεια και στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση αναφέρεται ότι η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ «αποφάσισε τη συγκροτημένη και στοχευμένη δράση της στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισαν την ανάληψη πρωτοβουλιών, μετά από προτάσεις που έγιναν, ώστε να αναδειχθούν και να προωθηθούν σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν και βαρύνουν τους έλληνες πολίτες».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταγράφηκε η διάθεση να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που έχει προκύψει τόσο ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος και τους βουλευτές όσο και ανάμεσα στα μέλη της ΚΟ με τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ, ενόψει της συνεδρίασης, το Σάββατο, της νεοεκλεγείσας, από το πρόσφατο συνέδριο, Κεντρικής Επιτροπής και της εκλογής νέας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι σχέσεις αυτές είχαν διαταραχθεί κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος. Τότε,το σύνολο των βουλευτών, είχαν ζητήσει από τον Φώτη Κουβέλη να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ αλλά ο ίδιος είχε απορρίψει το αίτημα τους, και επανεκλέχτηκε πρόεδρος με ποσοστό 68%.

Στελέχη της ΚΕ είχαν δηλώσει εξοργισμένα με τη στάση των βουλευτών και διαμήνυαν ότι θα εκδήλωναν τις προθέσεις τους, στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου.