Ερώτηση προς τον Γκίκα Χαρδούβελη για το εάν διεξάγεται έρευνα για την εύρεση όσων έκαναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ αλλά και για το εάν αυτοί διώκονται πειθαρχικά κατέθεσαν 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητούν επίσης να μάθουν εάν παραμένει σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών ο Νίκος Καραβίτης τον οποίο χαρακτηρίζουν «αρχιτέκτονα του ΕΝΦΙΑ» αλλά και το εάν παραμένει απαραίτητος για την κυβέρνηση.

Στην ερώτησή τους οι 21 βουλευτές με αφορμή την αναστάτωση που προκάλεσαν τα λάθη του ΕΝΦΙΑ αναφέρουν ότι περίμεναν από τον υπουργό Οικονομικών «πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε».

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ επειδή όπως αναφέρουν «ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε» ζητούν να πληροφορηθούν:

1) Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.

2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ’ αυτών και ποια. .

3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο Υπουργείο σας, ο «αρχιτέκτονας» του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται «απαραίτητος» για σας και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση.