Tα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τριών ατόμων που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν οι ληστές στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου την περασμένη Παρασκευή δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη με εισαγγελική διάταξη.

Δείτε τις φωτογραφίες στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας από τους δράστες της ληστείας με λεία 300.000 ευρώ είναι ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, ήδη καταζητούμενος με ένταλμα από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Πετρακάκος κατηγορείται ότι είχε πάρει μέρος σε τουλάχιστον δύο ληστείες με τον καταδικασμένο για τον Επαναστατικό Αγώνα Νίκο Μαζιώτη (στην Ακράτα και τα Μέθανα) και το ένταλμα σε βάρος του εκδόθηκε λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι δραπέτες των φυλακών – δεν επέστρεψαν ποτέ από τις άδειες που τους είχαν χορηγηθεί.

Κατά την Αστυνομία, στη ληστεία του Διστόμου πήρε μέρος ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου, ο οποίος απασχολεί τις διωκτικές Αρχές ήδη από το 1995 όταν είχε πάρει μέρος στη μεγάλη ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ ο ταμίας.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποιούνται, είναι ο 33χρονος Σπύρος Δραβίλας, γνωστός στις διωκτικές Αρχές με το προσωνύμιο «καρφάκιας».

Το χρονικό

Η ληστεία είχε γίνει την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Τρεις δράστες με την απειλή όπλων εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ.

Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την Κηφισιά. Το όχημα εντοπίστηκε καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την Καλαμάτα, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.