Την Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται η εθνική στρατηγική 15ετούς διάρκειας και το πενταετές σχέδιο δράσης για τη βιοποικιλότητα υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς η Ελλάδα αποκτά ύστερα από 15 χρόνια προσπάθειας και διαβούλευσης τη δική της στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα και Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή της και τη διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000.

Επιπλέον, αποτελεί εκπλήρωση στο ακέραιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, οι οποίες απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα.

Εντός του επόμενου διμήνου, θα έχει ολοκληρωθεί η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η έναρξη υλοποίησης δράσεων για την πενταετία 2014-2019, πάντα στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης.

Με αφορμή την υιοθέτηση και έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής και του 5ετούς Σχεδίου Δράσης υλοποίησης των στόχων της ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Η Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα της Ελλάδας αποτελεί την ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας που ξεκινάει το 1999, πέντε χρόνια μετά την κύρωση με νόμο (ν. 2204/1994) της Διεθνούς Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα από τη χώρα μας, και ολοκληρώνεται σήμερα, το 2014. Η επόμενη μέρα για την έναρξη εφαρμογής της Εθνικής μας Στρατηγικής έχει ήδη ξεκινήσει, με την εκπόνηση ενός συνεκτικού Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από