Το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης), σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο οποίος μετείχε σε οργανωμένη «ξενάγηση» των δημοσιογράφων στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο, στα νότια της πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που οργανώθηκε από το γραφείο Τύπου των ισλαμιστών, δεν παρατηρήθηκε καμία στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο, η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από πυρκαγιά, όμως ο βασικός διάδρομος παραμένει ανέπαφος.

Κατά μήκος του ήταν σταθμευμένα περισσότερα από 10 αεροσκάφη λιβυκών αεροπορικών εταιρειών. Στο ένα από αυτά έλειπε η ουρά, τα άλλα έφεραν τρύπες από σφαίρες, όμως ορισμένα φαινόταν ότι δεν είχαν υποστεί ζημιές.

Οι ισλαμιστές ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το αεροδρόμιο μετά από δεκαήμερες σφοδρές μάχες τους τους εθνικιστές πολιτοφύλακες της πόλης Ζιντάν οι οποίοι το είχαν υπό τον έλεγχό τους από την εποχή της πτώσης του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011.

Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό από τις 13 Ιουλίου λόγω των συγκρούσεων.