Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών για την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο, εν όψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών κυριάρχησαν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και οι 400 προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, στις εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, δήλωσε την πεποίθησή του ότι «τελικά θα βρεθεί ένα κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε και ο θεσμός να εκπροσωπηθεί από ένα πρόσωπο που θα απολαμβάνει της ευρείας πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά και να αποτρέψουμε το σενάριο που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την εκλογή για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, κάτι που αντιτίθεται πλήρως στο πνεύμα του Συντάγματος».

Επίσης, σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να εφαρμόσει με συνέπεια και σε βάθος χρόνου ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού και πρόσθεσε ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς, τους θέλουν πιο τολμηρούς, περιμένουν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα».