«Κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις» συνιστά η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον έλληνα Πρωθυπουργό, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ, η ο οποίος παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και «εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Δείχνει μάλιστα, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ότι «ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα που δεν θα υπακούει ούτε σε στοιχειώδεις κανόνες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται στην ανακοίνωσή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, «με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας».

Διαμαρτυρία και από τη ΔΗΜΑΡ

Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) για τα διαδραματιζόμενα στη ΝΕΡΙΤ «αποκαλύπτει την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει, παρά τις μεγαλοστομίες, τον ασφυκτικό έλεγχο στα δημόσια Ραδιοτηλεοπτικά μέσα και το καθεστώς των ανοικτών πολιτικών παρεμβάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η Αγίου Κωνσταντίνου σημειώνει ότι η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να συνυπογράψει το «λουκέτο» στη ΕΡΤ, αποχωρώντας μάλιστα από την κυβέρνηση, θεωρεί οτι η τροπολογία με την οποία ανατράπηκε ο τρόπος ορισμού των μελών του εποπτικου συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος επανέρχεται επί της ουσίας στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης, «υπονομεύει καθε έννοια αξιοπιστίας της δημόσιας τηλεόρασης, όπως και την πολυφωνία που ειναι υποχρεωμένη να υπηρετεί και εκθέτει διεθνώς τη χώρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από