Ο Ολυμπιακός και η Αθλέτικ Μπιλμπάο έμειναν στο 0-0 στη φιλική αναμέτρηση το βράδυ της Τετάρτης στο Γ. Καραϊσκάκης που έγινε μέσα σε αφόρητη ζέστη (υπήρξε δύο φορές διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές), παρουσία του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Κλαούντιο Ρανιέρι.

Οι Ισπανοί έδειξαν πιο έτοιμοι αγωνιστικά ενόψει των υποχρεώσεών τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Νάπολι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και πάτησαν περισσότερες φορές στην ερυθρόλευκη περιοχή. Ο Ολυμπιακός με τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντοσεβί, Διαμαντάκο) είχε εκλάμψεις στο ματς, ωστόσο θέλει δουλειά για να αποκτήσει ομοιογένεια. Στο β΄ ημίχρονο ο Μίτσελ πραγματοποίησε πολλές αλλαγές και πάνω από 15000 θεατές δεν μπόρεσαν να γευτούν τη χαρά του γκολ. Είναι φανερό ότι θέλει ενίσχυση η γραμμή κρούσης των Ερυθρολεύκων.

Το μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού ο Ιμπραήμ Αφελάι αποθεώθηκε από περίπου 2000 φίλους της ομάδας του στο Red Store του Γ. Καραϊσκάκης και παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα των επισήμων μαζί με τους Χολέβα, Ολαϊτάν.

Ο τεχνικός της Ατθέτικ Μπιλμπάο Ερνέστο Βαλβέρδε βούρκωσε όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναξε ρυθμικά το όνομα του. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης πριν από την έναρξη του αγώνα απένειμε τιμητική πλακέτα στον βάσκο τεχνικό ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στον Πειραιά.

Οι Πειραιώτες είχαν καλές στιγμές με τους Μανιάτη (22΄), Γκαζαριάν (72΄), Κολοβό (78΄), όμως ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε την ανταγωνιστική ομάδα που έπαιξε πρόσφατα στο διεθνές τουρνουά των ΗΠΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46΄ Μέγερι), Σαλίνο (46΄ Ελαμπντελαουί), Παπαδόπουλος (46΄ Μποτία) , Αμπιντάλ (68΄ Αυλωνίτης), Μαζουάκου (68΄Μπουχαλάκης) , Μανιάτης (68΄ Βούρος), Σάμαρης (59΄ Εντινγκά), Ντοσεβί (59′ Σαβιόλα), Φουστέρ (59΄ Γκαζαριάν), Ντομίνγκες (46΄ Κασάμι), Διαμαντάκος (59΄ Κολοβός).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Γκουρπέγκι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Ιτουράσπε, Μικέλ Ρίκο, Ουνάι Λόπεθ, Ιμπάι, Αντούριθ , Μουνιαΐν. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Ερερίν, Σουσαέτα, Μοράν, Ετσεΐτα, Μπενιάτ, Ακέτσε, Σαν Χοσέ, Βιγκουέρα, Γκιγιέρμο.

Η πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν θα γίνει το Σάββατο στο φιλικό με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

«Οχι» του Ολυμπιακού σε Γιουβέντους για τη μεταγραφή του Μανωλά

Ο Ολυμπιακός έδωσε αρνητική απάντηση στη Γιουβέντους για τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, σύμφωνα με την Tuttosport. Η ιταλική ιστοσελίδα αναφέρει ότι «ο πρόεδρος των Ερυθρολεύκων Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε αρνητικά στους Μπανκονέρι. Εξάλλου οι Πειραιώτες έχουν κατεβάσει τις απαιτήσεις τους στο ποσόν των 11 εκατ. ευρώ, ενώ αρχικά ζητούσαν 15-16 εκατ. ευρώ».

*Η αγγλική ιστοσελίδα goonertalk (ασχολείται με θέματα της Αρσεναλ) σημείωσε ότι ο Μανωλάς δεν ασκεί πίεση στη διοίκηση του Ολυμπιακού για τη μεταγραφή του στο εξωτερικό.

*Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε τον δανεισμό από τον Ολυμπιακό του Κώστα Ρουγκάλα. Ο αμυντικός των Ερυθρολεύκων θα αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα των Ροχιμπλάνκος τη νέα σεζόν.