Οργανωμένη καλλιέργεια-φυτεία δενδρυλλίων χασίς εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή της Πάρνηθας, στη θέση Μαυρόρεμα Αγίας Παρασκευής.

Η φυτεία βρισκόταν δίπλα σε καμένη από τις πυρκαγιές του 2008 έκταση, ανάμεσα σε πεύκα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει τα βάτα και είχαν φυτέψει προς καλλιέργεια 460 διάσπαρτα δενδρύλλια.

Η ευρύτερη περιοχή είχε τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι προέβησαν τελικά στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων, ύψους 1,50 έως 2,50μ.

Επιπλέον, στον χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε υποδομή οργανωμένης καλλιέργειας, αποτελούμενη από κουλούρες ελαστικού υδροσωλήνα, σκαπτικά εργαλεία, πλαστικές γλάστρες, ψεκαστήρες, διακόπτες-διακλαδωτές ύδρευσης και άλλα αντικείμενα απαραίτητα για την καλλιέργεια.

Βρέθηκαν ακόμα δύο σκηνές, τις οποίες οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρους διαμονής και επιτήρησης-κατόπτευσης της ευρύτερης περιοχής.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την αναζήτηση και σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από