Το κίνητρο για άλλη μια σεζόν σε ανταγωνιστικό σύλλογο με υψηλές προσδοκίες είναι συχνά ισχυρότερο ακόμη και από μια διαστημική οικονομική προσφορά. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο 29χρονος Γιώργος Σαμαράς απέρριψε το ιλιγγιώδες τριετές συμβόλαιο ύψους 7 εκατ. ευρώ που του προσέφερε ομάδα της Κίνας και αυτό γιατί δεν επιθυμεί από αυτή την ηλικία να μετακομίσει σε άλλη ήπειρο. Εκτός από τη μυθική πρόταση που είχε από τους Ασιάτες, ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος δεν βρήκε τα χρήματα που ήθελε στη Σέλτικ και γι’ αυτό γυρίζει σελίδα στην καριέρα του, έχει απορρίψει τις προτάσεις της Μπεσίκτας και της Λοκομοτίβ Μόσχας και εξετάζει την προσφορά της Σαουθάμπτον. Αν, πάντως, ο Σαμαράς εμφανίζεται διστακτικός, αυτό σχετίζεται με την αναδόμηση που επιχειρεί ο βρετανικός σύλλογος μετά την πώληση βασικών ποδοσφαιριστών το φετινό καλοκαίρι. Το βέβαιο είναι ότι ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν θα μείνει χωρίς δουλειά καθώς σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα απασχολεί και άλλες σοβαρές ομάδες, όπως τη Σεβίλλη και το Αμβούργο.
ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΤΟΥΜΠΑΪ Ο ΡΟΜΠΙΝΙΟ

Ετοιμος να αποδεχτεί την ηγεμονική προσφορά 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως (χωρίς τα μπόνους) τής Αλ Αχλί εμφανίζεται ο Βραζιλιάνος Ρομπίνιο, ο οποίος σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα είναι πολύ κοντά στο να γίνει κάτοικος Ντουμπάι. Οι Ιταλοί, μάλιστα, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο 30χρονος άσος της Μίλαν δεν θα καταλήξει τελικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος συνεχίζει να αναζητεί ποιοτικό ποδοσφαιριστή για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του. Το πιο πολυσυζητημένο σενάριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορά στην επιστροφή με τη μορφή δανεισμού του Κώστα Μήτρογλου από τη Φούλαμ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ Ο ΚΑΡΝΕΖΗΣ

Η κάλυψη της θέσης του τερματοφύλακα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Μπενφίκα, η οποία μετά τις αποτυχημένες απόπειρες ενίσχυσης του συγκεκριμένου πόστου έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Ορέστη Καρνέζη. Οι Αετοί Λισαβόνας προσανατολίζονταν στην απόκτηση του Σέρχιο Ρομέρο της εθνικής Αργεντινής, αλλά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Σαμπντόρια οδήγησε τη διοίκηση του συλλόγου στο να χτυπήσει την πόρτα της Ουντινέζε για την αποδέσμευση του έλληνα διεθνούς γκολκίπερ. Δημοσιεύματα αναφέρουν, μάλιστα, πως η εικόνα της Μπενφίκα στο πρόσφατο Emirates Cup ήταν απογοητευτική, ώστε το buy out ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που αξιώνουν οι Ιταλοί να μη θεωρείται απαγορευτικό για την πραγματοποίηση της μετακόμισης του Καρνέζη στο Ντα Λουζ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΑ 39 Ο ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ

Σε τρεις μήνες ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο θα σβήσει τα 39 κεράκια, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να τον πτοεί στο να συνεχίσει να αγωνίζεται. «Δεν έχω σταματήσει. Πρέπει να αποφασίσω σχετικά με το τι είναι καλύτερο για μένα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θέλω να συνεχίζω να παίζω. Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου. Γνωρίζω φυσικά ότι δεν μπορώ να αγωνίζομαι επί 90 λεπτά, αλλά προσπαθώ να είμαι σε φόρμα, ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ ακόμη μία χρονιά», δήλωσε ο βετεράνος άσος, ο οποίος επί εννέα χρόνια (1993-2012) αποτελούσε τη σημαία της Γιουβέντους και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Σίδνεϊ FC.