Επίσκεψη στην Τήλο πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

Στο νησί συναντήθηκε με τη δήμαρχο Μαρία Καμμά-Αλιφέρη και επιθεώρησε τη Λιμενική Αρχή Τήλου και συνομίλησε με τα στελέχη της.

Ο υπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού για την καλύτερη συνεργασία στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

«Μόνο τον τελευταίο μήνα στην Τήλο είχαμε πέντε περιστατικά εντοπισμού, διάσωσης και σύλληψης παράνομων μεταναστών. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις που έχω διατυπώσει από καιρό, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για ραγδαία αύξηση του φαινομένου, λόγω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή» ανέφερε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βαρβιτσιώτης, άκουσε τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας να εκφράζουν την πλήρη συμφωνία τους στην επισήμανσή του για εξεύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων, «ώστε και να μην στοιβάζονται στο λιμάνι, πλήττοντας την τουριστική εικόνα του νησιού, αλλά και ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι συνθήκες μιας αξιοπρεπούς παραμονής για 24 ή 48 ώρες».