Χαμηλότερα από τις προσδοκίες κινήθηκε η έκδοση των τριετών ομολόγων που έκανε την Πέμπτη η κυβέρνηση αντλώντας 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,5%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές πληροφορίες από την αγορά μιλούσαν για έκδοση 2 με 2,5 δισ. ευρώ και προσδοκίες για άντληση τριών δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν είχε προσδιορίσει το ίδιο συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα αντλούσε από την έκδοση αυτή.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές του υπουργείου Οικονομικών η χαμηλότερη από την αναμενόμενη έκδοση οφείλεται στο βαρύ κλίμα που επικρατούσε έναντι των χωρών του Νότου στις αγορές εξαιτίας πρόσφατου περιστατικού πορτογαλικής τράπεζας η οποία δεν πλήρωσε δάνειό της.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Παρά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε χθες και σήμερα στις διεθνείς αγορές και ιδίως στις αγορές της περιφέρειας, η Ελλάδα άντλησε σήμερα 1,5 δισ. ευρώ από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που ενεγράφη στα βιβλία προσφορών με τοκομερίδιο 3,375% (επιτόκιο 3,5%). 

Η κυβέρνηση εκφράζει την  ικανοποίησή της που ακόμη μία φορά οι διεθνείς επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Έτσι, συνεχίζεται η προσπάθεια της δημιουργίας μίας πλήρους καμπύλης επιτοκίων». 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από