Σε κινητοποιήσεις προχωρούν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι λιμενικών και αστυνομικών του νομού Δωδεκανήσου διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, τη στιγμή που καθημερινά εντοπίζουν κύματα μεταναστών.

Η πρώτη συγκέντρωση των ενστόλων έγινε στη Σύμη και εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί την Παρασκευή στη Ρόδο.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην Ρόδο με θέμα «Μετατόπιση της παράνομη μετανάστευσης στα νησιά μας-αντίκτυπος στην Τοπική Κοινωνία-Υποστελέχωση υπηρεσιών Αστυνομίας-Λιμενικού».

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση «για άλλη μια φόρα η Πολιτεία παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, μετατοπίζοντας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσής από τον Έβρο στα νησιά μας, τα οποία δεν είναι ούτε στο ελάχιστο προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν την έξαρση του φαινομένου.»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος του νομού Δωδεκανήσου κ. Ευστάθιος Σαμαράς σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των υπηρεσιών του Λιμενικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι η υποστελέχωση που φτάνει το 40% της οργανικής δύναμης.

Ενδεικτικά, όπως είπε, στο Λιμενικό Σταθμό στο Καστελόριζο αν και θα έπρεπε να υπηρετούν 23 άτομα εν τούτοις είναι μόνο επτά.