Μέχρι σήμερα οι Harley-Davidson ξεχώριζαν από το χαρακτηριστικό τους στυλ και τον βαρύ ήχο των εξατμίσεων. Στο μέλλον, είναι πολύ πιθανόν οι ξεχωριστές μοτοσικλέτες της αμερικάνικης φίρμας να «κουφαθούν»! Ο λόγος είναι πολύ απλός: Η αμερικάνικη εταιρεία θα παρουσιάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που θα συνεχίσει να έχει τα σχεδιαστικά «γονίδια» των προγόνων της, μόνο που κάτω από τη σέλα θα υπάρχει ένας αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας – αντί για έναν βενζινοκινητήρα πολλών κυβικών.

Η Harley-Davidson έθεσε σε εφαρμογή το Project LiveWire, που προβλέπει την κατασκευή της πρώτης ηλεκτρικής Harley. Το πρώτο δείγμα γραφής είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει το παρθενικό της ταξίδι σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής ( μέσα στο 2014) ενώ από το 2015 θα έρθει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Project LiveWire έχει ως στόχο να σφυγμομετρηθούν οι αντιδράσεις των παραδοσιακών αγοραστών της συγκεκριμένης αμερικάνικης μοτοσικλέτας, που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποχωριστούν τον «πάταγο» που κάνουν οι μοτοσικλέτες τους στο πέρασμα τους.