ΟΙασφαλισμένοι που οφείλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, δηλαδή από το 2011 έως σήμερα, θα μπορούν να απευθύνονται στον ΟΑΕΕ και το Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή ξεκαθάρισε ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να έχουν μέσο όρο φορολογητέου εισοδήματος 12.000 ευρώ. Αυτοί, πρόσθεσε, θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους έως 28 Φεβρουαρίου 2015 στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ προκειμένου να σφραγίσουν τα βιβλιάριά τους.

Ο υφυπουργός Εργασίας έκανε επίσης γνωστό ότι από το πλεόνασμα, 20 εκατ. διατίθενται ώστε ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΟΓΑ που κρίθηκαν μη δικαιούχοι της προνοιακής σύνταξης.

«Θέλουμε λύση που δεν θα αδικεί αυτούς που είναι συνεπείς, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, οι οποίοι πληρώνουν τις οφειλές των εργαζομένων τους, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τις δικές τους εισφορές» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κεγκέρογλου και επισήμανε ότι χρειάζεται προσαρμογή της ρύθμισης.

«Μπορεί να μην είναι καν δόσεις. Κατά την άποψή μου πρέπει να αφορά αυτούς που δεν μπορούν, και όχι αυτούς που κάνουν το κορόιδο. Είναι άλλο οι ‘δεν πληρώνω’ και άλλο οι ‘αδυνατώ να πληρώσω’» πρόσθεσε.