Σε διαθεσιμότητα τέθηκε την Παρασκευή ο αστυνομικός των ΜΑΤ ο οποίος στις 10 Ιουνίου χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι – και, μάλιστα, πισώπλατα – μια καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπά την καθαρίστρια. Σε βάρος του διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί με ασπίδες, η απολυμένη καθαρίστρια που δέχτηκε το χτύπημα και το χέρι ενός αστυνομικού να την χτυπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών». δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Διευκρινίσεις για τη «σιδερογροθιά»

Παράλληλα, διευκρινίσεις για τη φωτογραφία ενός άλλου αστυνομικού, που φαίνεται να φορά γάντι με ειδική επένδυση κατά τα αιματηρά επεισόδια με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ.

Οπως υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι το γάντι δεν έχει μεταλλικές απολήξεις. Πρόκειται για γάντι με ελαστικές κοκκάλινες απολήξεις που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσικλετών.

Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, «τα συγκεκριμένα γάντια δεν αποτελούν εξάρτημα στολής και για τον λόγο αυτόν ο αστυνομικός ελέγχεται πειθαρχικά».

ΔΗΜΑΡ: Οφείλουμε μία συγγνώμη

«Αντιμέτωπες με την ανεργία και την ανέχεια, χωρίς δουλειά και προοπτική, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έρχονται πλέον καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο και με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Στην ίδια ανακοίνωση επίσης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων οφείλουν, πέραν των πειθαρχικών διώξεων και των όποιων ΕΔΕ, για χρήση αστυνομικής βίας, μια συγγνώμη σε αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες για τη μεταχείριση που τους επεφύλαξε συνολικά η Πολιτεία».

Το βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό να χτυπά καθαρίστρια στο κεφάλι