Η δικαιοσύνη της Βραζιλίας έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων του μετρό στην μεγαλούπολη του Σάο Πάολο, στην οποία αναμένεται να γίνει την Πέμπτη η τελετή έναρξης και το εναρκτήριο παιγνίδι του Μουντιάλ (Βραζιλία-Κροατία).

«Το δικαστήριο (σ.σ. το περιφερειακό εργατοδικείο του Σάο Πάολο) έκρινε την απεργία καταχρηστική. Θα συναντηθούμε το απόγευμα στη γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε την απεργία ή όχι», δήλωσε ο Τιάγκο Μαρσελίνιου Περέιρα, ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης των 20 εκατομμυρίων.

Το εργατοδικείο κάλεσε το συνδικάτο να τερματίσει την κινητοποίηση και του επέβαλε ποινή 100.000 ρεάις (περίπου 30.000) ανά ημέρα απεργίας.

Η κινητοποίηση αυτή διαρκεί τέσσερις ημέρες, από την περασμένη Πέμπτη, και προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Το Σαββατο , οι απεργοί απείλησαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου εάν η διοίκηση του μετρό δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση απειλεί να προκαλέσει προβλήματα στην προσέλευση των θεατών στο γήπεδο Αρένα Κορίνθιανς, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης και το πρώτο ματς ενώπιον 60.000 θεατών. Την τελετή και τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και 11 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.