Νέο περιστατικό ομαδικού βιασμού με θύματα δύο έφηβες αδελφές, 13 και 15 ετών, σημειώθηκε σε χωριό του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας.

Η υπόθεση προστίθεται σε μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο.

Η επίθεση σημειώθηκε μόλις μια εβδομάδα μετά τον ομαδικό βιασμό δύο έφηβων εξαδέλφων που βρέθηκαν κρεμασμένες από ένα δέντρο στο Ούταρ Πραντές, μια υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή στη χώρα.

Στο νέο έγκλημα, η 13χρονη και η 15χρονη αδελφή της βιάστηκαν από τρεις άνδρες στο χωριό Σιγιαπούρ της περιοχής Ιτά.

Σύμφωνα με την οικογένεια των θυμάτων, οι δύο έφηβες είχαν φύγει από το σπίτι και πήγαιναν σε έναν κοντινό αλευρόμυλο, όταν οι δράστες τις άρπαξαν, τις οδήγησαν σε μια δασική περιοχή και τις βίασαν.

«Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια βιάστηκαν. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το χωριό Σιγιαπούρ βρίσκεται 85 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού της περιφέρειας Μπανταούν, όπου βιάστηκαν ομαδικά και βρέθηκαν νεκρές οι δύο εξαδέλφες.

Ορισμένοι πολιτικοί επικρίθηκαν έντονα για την απάθεια που επέδειξαν για την υπόθεση. Ο Ακίλες Γιάνταβ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τους δημοσιογράφους ότι διακατέχονται από προκατάληψη, τονίζοντας πως μια απλή αναζήτηση στο Google θα αποκάλυπτε πως βιασμοί γίνονται σε όλη την Ινδία και όχι μόνο στο δικό του κρατίδιο.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα πολιτικός του κόμματος BJP του πρωθυπουργού της Ινδίας δήλωσε ότι ο βιασμός θεωρείται ότι διαπράχθηκε μόνο όταν έχει καταγγελθεί στην αστυνομία!

«Είναι ένα κοινωνικό έγκλημα που εξαρτάται από τους άνδρες και τις γυναίκες. Μερικές φορές είναι καλό, μερικές φορές λάθος» είπε ο Μπαμπουλάλ Γκαούρ, υπουργός Εσωτερικών στο κρατίδιο Μάντχια Μπραντές.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης τον Απρίλιο ο πατέρας του νυν επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου -επίσης πρώην πρωθυπουργός στο Ούταρ Πραντές-, ο Μουλάγιαμ Σιχ Γιάνταβ, είχε αντιταχθεί στην επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους βιαστές, υποστηρίζοντας ότι «τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια... Κάνουν λάθη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από