Άνοδο 0,7 μονάδας κατέγραψε τον Μάιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην ευρωζώνη και διαμορφώθηκε στις 102,7, ενώ σε επίπεδο ΕΕ, ο δείκτης παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, στις 106,5 μονάδες.

Στην Ελλάδα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος εμφάνισε σημαντική βελτίωση, καθώς διαμορφώθηκε στις 99,1 μονάδες από τις 95,4 τον προηγούμενο μήνα, μέγεθος που είχε καταγραφεί στα τέλη του 2008.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, στην ευρωζώνη η βελτίωση του κλίματος στηρίχθηκε στην υψηλότερη καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά και στη βελτίωση της βιομηχανικής εμπιστοσύνης και της εμπιστοσύνης στον τομέα των κατασκευών, ενώ η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη σε σχέση με τον Απρίλιο.

Από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος αυξήθηκε στην Ισπανία κατά 0,4 μονάδα, στην Ιταλία κατά 0,5 μονάδα, στη Γερμανία κατά 0,7 μονάδα και στην Ολλανδία κατά 1,3 μονάδα, ενώ στη Γαλλία υποχώρησε ελαφρά, κατά 0,4 μονάδα.

Όπως αναφέρεται, η βιομηχανική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη βελτιώθηκε κατά 0,5 μονάδα, η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών κατά 0,3 μονάδα και η καταναλωτική εμπιστοσύνη κατά 1,5 μονάδα. Αμετάβλητη ήταν η εμπιστοσύνη στον τομέα του λιανικού εμπορίου, ενώ η εμπιστοσύνη στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκε κατά 0,4 μονάδα.