Ο Ολυμπιονίκης της πάλης και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Ποικιλίδης, έδωσε σκληρή μάχη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, άφησε την τελευταία του πνοή, στην μονάδα εντατικής θεραπείας της Γενικής Κλινικής στην Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν, ύστερα από σοβαρή επέμβαση που υποβλήθηκε στην καρδιά.

Ο 49χρονος Παναγιώτης Ποικιλίδης υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση στην καρδιά, η οποία διήρκεσε 13 περίπου ώρες καθώς είχε διαγνωστεί ανεύρυσμα αορτής.

Ενώ αρχικά υπήρχε αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του, το απόγευμα της Παρασκευής ανέβασε πυρετό και παρουσίασε επιπλοκές.

Μετά από αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε αποδείχτηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και λίγο αργότερα κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τον ΠΑΟΚ και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη που λάτρευε και τον λάτρευε..

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, που ξεκίνησε την πάλη στον ΒΑΟ, όπως και ο αδελφός του, επίσης Ολυμπιονίκης Γιώργος, πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες, (Λος Άντζελες 1984, Σεούλ 1988, Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996) με καλύτερο πλασάρισμα την 4η θέση στην Ολυμπιάδα του 1984 στην ελληνορωμαϊκή.

Στη Βαρκελώνη ήταν 8ος, αλλά στην Ατλάντα το 1996 ανέβηκε στην 5η θέση στην Ελληνορωμαϊκή και θα ήταν σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα, αν δεν συναντούσε νωρίς στο τουρνουά, τον Καρέλιν, την «ρωσική αρκούδα» ο οποίος τον νίκησε με πτώση.

Τα τελευταία χρόνια, ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως επιλογή του Θόδωρου Ζαγοράκη αρχικά και του Ιβάν Σαββίδη στην συνέχεια.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το τραγικό γεγονός, αναφέρει:

«Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν κατάφερε να βγει νικητής από την τελευταία, πιο δύσκολη μάχη του. Το Μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε, παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και τελικά “έφυγε” σε ηλικία 49 ετών.

»Συντετριμμένοι μετά την θλιβερή είδηση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και σύσσωμο το ΔΣ μετέφεραν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».