«Τα δίνει όλα» η Etihad στην προσπάθειά της να γίνει στη συνείδηση του κόσμου η εταιρεία-αναφορά στον κλάδο της. Την πρώτη Κυριακή του Μαΐου ο εδρεύων στο εμιράτο του Αμπου Ντάμπι αερομεταφορέας κάλεσε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για να τους ανακοινώσει τη δημιουργία μιας μοναδικής αεροπορικής υπηρεσίας: της Residence, της Κατοικίας ελληνιστί.

Πρόκειται για μια ειδική «αεροπορική θέση» στις πτήσεις της εταιρείας, η οποία θα δημιουργηθεί στα 10 γιγαντιαία Airbus Α380 που έχει παραγγείλει. Τον προσεχή Δεκέμβριο θα παραλάβει το πρώτο Α380 και θα ξεκινήσει την παροχή της νέας «βασιλικής» υπηρεσίας. Διότι η Residence θα είναι μια γιγαντιαία τρίχωρη καμπίνα 11,6 τετραγωνικών μέτρων που θα περιλαμβάνει ένα σαλόνι, μια τουαλέτα με ντους και ένα διπλό κρεβάτι.

Κάθε καμπίνα θα διαθέτει όλες τις ξενοδοχειακές ανέσεις και επίσης έναν θαλαμηπόλο που θα είναι αποκλειστικά στη διάθεση του επιβάτη ή του ζεύγους των επιβατών που θα τη χρησιμοποιήσει. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μία εν πτήσει υπηρεσία που ξεπερνά σε πολυτέλεια και ανέσεις κάθε άλλη που έχει προσφέρει ποτέ στα 100 χρόνια ζωής της η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. Φυσικά, μια μοναδική υπηρεσία θα έχει και μοναδική τιμή. Ετσι, ένα ταξίδι από το Λονδίνο στο Αμπου Ντάμπι θα κοστίζει 25.000 δολάρια! Μιλάμε για ταξίδι μονής μετάβασης και για ένα μόνο άτομο! Μόνη παρηγοριά για όποιον (ευκατάστατο αλλά όχι κροίσο) ξηλωθεί για να το απολαύσει είναι το δικαίωμα που έχει να προσκαλέσει στη Residence κάποιο συνεπιβάτη της πτήσης. Αν δεν δεχθεί κανείς θα μείνει με τον… θαλαμηπόλο.