«Ηρθε το τέλος του τίκι τάκα;» αναρωτιόταν πρόσφατα η «Ρεπούμπλικα». Η Ρεάλ Μαδρίτης φώναξε χθες δυνατά την απάντηση και είναι βέβαιο ότι δεν άρεσε καθόλου στον εμπνευστή του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Βασίλισσα επιστρέφει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 12 χρόνια, υποτάσσοντας με το εντυπωσιακό 4-0 την κάτοχο του τίτλου Μπάγερν στην Αλιάντς Αρένα!

Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε νικήσει ποτέ μέχρι χθες στο Μόναχο.

Από το 2002 και την κατάκτηση του ένατου Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, στη Γλασκώβη, η Ρεάλ Μαδρίτης δαπάνησε 1 δισ. ευρώ για την απόκτηση των κορυφαίων παικτών και έφερε μία ενδεκάδα από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο για να πραγματοποιήσει το όνειρο ή για πολλούς την ψύχωσή της: το La Decima (Το Δέκατο) από το οποίο απέχει ακόμα ένα βήμα.

Τα δέντρα στο Μόναχο πήραν τελικά φωτιά, όπως είχε προβλέψει ο Ρουμενίγκε. Ο Κάλε όμως έπεσε έξω για τους δράστες. Ο Σέρχιο Ράμος με το καυτό ανδαλουσιανό αίμα να τρέχει σαν τρελό στις φλέβες του κάρφωσε δύο φορές με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Μανουέλ Νόιερ, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (16′, 20′).

Ενα τέταρτο αργότερα ήρθε νέα μαχαιριά από τους υπερπαίκτες Μπέιλ και Ρονάλντο, που συνεργάστηκαν σε αντεπίθεση για σεμινάριο με τον τελευταίο να στέλνει για 15η φορά φέτος σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ την μπάλα στα δίχτυα, αρπάζοντας το ρεκόρ από τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Πορτογάλος ξεδίψασε στο 90′ με ένα ακόμα γκολ, με φάουλ. Τι άλλο να ζητήσει ο CR7; Χρυσή Μπάλα, ρεκόρ, τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στο σπίτι του, στη Λισαβόνα.

Οι Βαυαροί είχαν ψυχανεμιστεί αυτό που τους περίμενε όταν ανακοινώθηκε το όνομα το διαιτητή. Με τον Πέντρο Προένσα ρέφερι έχουν υποστεί τις πιο επώδυνες ήττες στην έδρα τους, όπως στον τελικό του 2012 από την Τσέλσι.

Μέχρι τις 24 Μαΐου, ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, θα γραφτούν πολλά για τη Ρεάλ και την Ατλέτικο ή την Τσέλσι που διεκδικούν απόψε το δεύτερο εισιτήριο.

Περισσότερα όμως θα γραφτούν για την κατάρρευση της φιλοσοφίας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η ομάδα που πέρυσι διέσυρε τον κύριο εκφραστή του τίκι τάκα, την ομάδα της Μπαρτσελόνα, φθάνοντας στη συνέχεια στην κατάκτηση του τίτλου, φέτος έπεσε θύμα του ίδιου συστήματος το οποίο υιοθέτησε.

Ο Μπεκενμπάουερ έκρουσε νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου. Το ίδιο έκανε λίγες ώρες πριν από τον χθεσινό ημιτελικό και η παλιά δόξα της Μπάγερν Στέφαν Εφενμπεργκ, προτρέποντας τον Γκουαρντιόλα να ξανασκεφτεί το αγωνιστικό του σύστημα, γιατί όπως αποδείχθηκε στη Μαδρίτη έχει φθάσει στα όριά του.

Η αμφιβολία δηλητηριάζει τα πάντα, χωρίς να σκοτώνει τίποτα.