Οι αυστραλιανοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν την έρευνα για το αγνοούμενο αεροσκάφος των Malaysia Airlines δήλωσαν το Μ. Σάββατο στο πρακτορείο Reuters ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του μαύρου κουτού του Boeing 777 βάσει των σημάτων που έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 5 με 7 ημέρες.

Το ρομποτικό βαθυσκάφος Bluefin-21 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ερευνά από τις αρχές της εβδομάδας τον βυθό του Ινδικού Ωκεανού σε αναζήτηση του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370, και το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες με πιθανότερη εκδοχή έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Η υποθαλάσσια έρευνα έχει περιοριστεί σε μια κυκλική περιοχή ακτίνας 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο απ’ όπου πιστεύεται ότι προήλθε ένα από τα σήματα που ακούστηκαν από το μαύρο κουτί του Μπόινγκ, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι.

Η τεράστια διεθνής προσπάθεια έρευνας για τον εντοπισμό κάποιων στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που πλέον βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα της, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει καρπούς.

«Το Bluefin-21 έχει ερευνήσει περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι στιγμή. Η ανάλυση των δεδομένων από την τέταρτη αποστολή του δεν μας προσέφερε κανένα στοιχείο», ανέφερε το κέντρο συντονισμού ερευνών σε ανακοίνωσή του.

«Εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την αποστολή του βαθυσκάφους (…) αναμένουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στην εστιασμένη υποθαλάσσια περιοχή σε πέντε με επτά ημέρες», πρόσθεσε.