Προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα, Μ. Πέμπτη στην Αλγερία σε μία ψηφοφορία τα αποτελέσματα της οποίας θεωρούνται προβλέψιμα, αφού ο απερχόμενος πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα εμφανίζεται ως φαβορί παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00 τοπική ώρα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τύπος της Αλγερίας αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι η επανεκλογή του κ. Μπουτεφλίκα για τέταρτη συνεχή θητεία είναι αναπόφευκτη.

«Το μόνο που θα γίνει απόψε είναι ότι θα κατεβεί η αυλαία μία κακόγουστης πολιτικής θεατρικής πράξης», γράφει η εφημερίδα El Watan, κάνοντας λόγο για μία ψηφοφορία που στερείται «αξιοπιστίας και πολιτικού ανοίγματος», ενώ για την Liberté «οι πραγματικοί ελιγμοί θα αρχίσουν την επομένη της 17ης Απριλίου», καθώς «δεν υπάρχει διακύβευμα» στην ίδια την ψηφοφορία.

Συνασπισμός πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης κάλεσε σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας, τασσόμενος υπέρ μίας «δημοκρατικής μετάβασης», ενώ το κίνημα Μπαρακάτ (“Φτάνει”), αρνητικό προς μία τέταρτη θητεία του κ. Μπουτεφλίκα, θεωρεί ότι η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί «μη γεγονός».