Με βροχές και καταιγίδες θα ταξιδέψουν όσοι ξεκινήσουν σήμερα και αύριο τις πασχαλινές τους διακοπές. Αύριο, μάλιστα, αναμένονται ακόμα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα). Σταδιακά, από αργά τη νύχτα αύριο Μ. Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να φτιάχνει.

Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια μέτριοι. Στην Αττική αναμένεται ραγδαία επιδείνωση με βροχή και ισχυρή καταιγίδα από το βράδυ και μετά. Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το απόγευμα αναμένουν οι μετεωρολόγοι και στη Θεσσαλονίκη.

Ο άστατος – και ασυνήθιστος για την εποχή – καιρός θα συνεχιστεί και αύριο, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανόν να συνεχίσουν να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.