Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστρια τη Ραχήλ Μακρή επικράτησε το Σάββατο, πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, όταν η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε φραστικό επεισόδιο με συνδικαλιστές χαρακτηρίζοντας όσους ψηφίζουν ΝΔ και ΠαΣοΚ «δωσίλογους και προδότες». Μάλιστα, σύμφωνα με συνδικαλιστές πρόσθεσε: «Θα έρθει η ώρα που θα σας κρεμάσουν» – κάτι που η ίδια αρνήθηκε στη συνέχεια.

Οι δηλώσεις της κυρίας Μακρή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών, ενώ ο αστυνομικός της προσπάθησε να τους απομακρύνει και τελικά η βουλευτής αποχώρησε από το συνέδριο εν μέσω αποδοκιμασιών.

Την ίδια ημέρα στο ραδιόφωνο του Σκάι η βουλευτής είπε ότι η επίμαχη φράση της παραποιήθηκε. Ωστόσο το περιστατικό επιβεβαιώνουν στα «ΝΕΑ» τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος Γιώργος Αδαμίδης (πρόσκειται στο ΠαΣοΚ) όσο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ Παντελής Καραλεφτέρης (πρόκειται στη ΔΑΚΕ).

Τα επεισόδια άρχισαν όταν συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ διαμαρτυρήθηκαν προς το προεδρείο λέγοντας ότι δεν τηρείται η σειρά των ομιλητών, αφού πριν από τον εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ Α. Αθανασόπουλο (ο οποίος δεν είναι βουλευτής) είχε δοθεί ο λόγος στη βουλευτή των ΑΝΕΛ και στον βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Παπαδόπουλο.

Το προεδρείο εξήγησε τη στάση του λέγοντας ότι δίνει τον λόγο πρώτα στους εκπροσώπους κομμάτων που έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, τότε όμως παρενέβη η κυρία Μακρή.

«Είστε δωσίλογοι και προδότες όσοι ψηφίζετε ΝΔ και ΠαΣοΚ, θα έρθει η ώρα που θα σας κρεμάσουν. Τα λόγια αυτά χρησιμοποίησε η βουλευτής των ΑΝΕΛ» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος Γ. Αδαμίδης, που ήταν μπροστά στο επεισόδιο.