«Οχι λόγια, διακηρύξεις και υποσχέσεις. Μόνο λύσεις και υπευθυνότητα. Μόνο έργο». Αυτό τόνισε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με έργο», που έγινε χθες στο Μουσείο Ακρόπολης.

Ο κ. Σγουρός επισήμανε ότι η υποψηφιότητά του έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώτων 130 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στους οκτώ τομείς της Περιφέρειας. «Είναι άνθρωποι με ικανότητα, γνώσεις και εμπειρία» είπε ο κ. Σγουρός.

Τον ιδιαίτερο ρόλο της Περιφέρειας ειδικά στις σημερινές συγκυρίες επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής. «Σήμερα, όσο ποτέ, απαιτούνται συμπεριφορές και στάσεις ευθύνης. Οχι λόγια, όχι διακηρύξεις, όχι υποσχέσεις.

Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, βρίσκεται σε εποχή δοκιμασίας. Εχουμε όλοι μας υποχρέωση, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε και όποια ιδιότητα έχουμε, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι για εκείνον η αυστηρή προσήλωση στον ρόλο του περιφερειάρχη ήταν και είναι κανόνας που όρισε και ορίζει τη στάση του: «Την αντιμετώπιση των προβλημάτων με αποκλειστικά αυτοδιοικητικά κριτήρια».

Ακόμη ο κ. Σγουρός ξεκαθάρισε, δίνοντας για ακόμη μία φορά έμφαση στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού του, πως δεν έχουν θέση οι προσωπικοί σχεδιασμοί και τα πολιτικά σχέδια στην πραγματικότητα της Αυτοδιοίκησης. «Οι άνθρωποι και οι ανάγκες προέχουν. Είμαι και παραμένω σταθερά προσανατολισμένος σε αυτές τις αρχές. Οι αρχές αυτές πάντα με οδηγούσαν και με οδηγούν. Με διαφάνεια και σωστή διαχείριση. Χωρίς ελλείμματα, χωρίς δάνεια και χωρίς σπατάλες όλα αυτά τα χρόνια».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του –που έγινε έχοντας ως φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης –ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι στην προεκλογική περίοδο που ξεκινάει, «με πνεύμα διαλόγου, αντίληψη συνεργασίας και σεβασμό στους ανθυποψηφίους», θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του συνδυασμού του, με γνώμονα πάντα την ανάγκη των λύσεων. «Δεν μας χρειάζονται διακηρύξεις, λύσεις μάς χρειάζονται. Και η απάντηση υπάρχει μέσα από το έργο. Μόνο με έργο» δήλωσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Ανθρωποι με γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πείρα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αττική – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με έργο». Σημειώνεται ότι μεταξύ των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων το 40,5% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, το 32,1% είναι δημόσιοι υπάλληλοι και το 19,8% είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το 40% είναι κάτω των 45 ετών και το 30% είναι γυναίκες.