Η Ντόρτμουντ πάλεψε για την ανατροπή, έχασε ευκαιρίες να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά τελικά, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 ενώ έχασε και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη, αλλά χωρίς τον τραυματία Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε άσχημα και στάθηκε τυχερή.

Η Ρεάλ έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, αφού ο Ντι Μαρία δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι στο 16′ (απέκρουσε ο Βάιντενφελερ).

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ με τον Μάρκο Ρόις (24′), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πέπε. Στο 37′ η γερμανική ομάδα πέτυχε το δεύτερο γκολ. Ο Λεβαντόφσκι σούταρε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ρόις σκόραρε για το 2-0.

Στο β’ μέρος, η Ντόρτμουντ συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, πίεσε και για άλλα γκολ, αλλά ο Μκιταριάν δεν κατάφερε να σκοράρει σε δύο καταπληκτικές ευκαιρίες.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Φρίντριχ, Λεβαντόφσκι, Μκιταριάν, Ρόις, Χούμελς, Γκρόσκροις,Λεβαντόφσκι, Κιρχ, Πίστσεκ (81′ Ομπαμεγιάνγκ), Ντουρμ.

Ρεάλ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μπενζεμά (91′ Βαράν), Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία (73′ Καζεμίρο), Ιγιαραμένι (46′ Ισκο).