Σε ισχυρισμούς περί κινδύνου που διατρέχει η ζωή της αλλά και προαναγγελίες νέων αγωγών, ακόμη και εις βάρος συναδέλφων της βουλευτών όπως η Φωτεινή Πιπιλή, προχώρησε χθες η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Παρά τον σάλο που προκάλεσε η κίνησή της να μηνύσει δημοσιογράφους επειδή της έκαναν κριτική, η βουλευτής δήλωσε (στην τηλεόραση του Σκάι) ότι δεν μετανιώνει γι’ αυτό που έκανε και θα το συνεχίσει μέχρι τέλους και με αγωγές.

Η Ραχήλ Μακρή ισχυρίζεται ότι δεν υπερασπίσθηκε ποτέ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τους χρυσαυγίτες βουλευτές, προσθέτοντας μάλιστα ότι κανείς δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο. Οπως υποστηρίζει τώρα, τις φράσεις «είστε χούντα, φυλακίζετε αθώους ανθρώπους» τις είπε χρυσαυγίτης που καθόταν πίσω της στην Επιτροπή.

Την προσπάθειά της να διαψεύσει τον εαυτό της, όμως, καταρρίπτουν βουλευτές που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των όσων πραγματικά ειπώθηκαν. Ηδη, τα όσα είπε η βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει επιβεβαιώσει η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ χθες ανάλογες δηλώσεις έκαναν οι παρόντες στο περιστατικό βουλευτές της ΝΔ και μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γ. Κοντογιάννης και Δ. Τσουμάνης.

«Μηνύσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου μάς γυρίζουν σε άλλες δεκαετίες» είπε ο κ. Κοντογιάννης και πρόσθεσε: «Δεν το καταλαβαίνουν αυτοί που τις υποβάλλουν; Αλλο αν αυτό είναι που επιθυμούν, να ξαναγυρίσουν δεκαετίες πίσω τη χώρα για να καλύψουν του λαϊκισμό τους μέσα από το φίμωμα του Τύπου. Το τι ακριβώς συνέβη είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά. Το ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή συμφωνεί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που φωνάζουν, αυτό είναι συμπέρασμα όλων των μελών της Επιτροπής που βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή μέσα στην αίθουσα». Και ο κ. Τσουμάνης περιέγραψε: «Την προηγούμενη Πέμπτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη διάρκεια του επίμαχου επεισοδίου ακούστηκε η κυρία Ραχήλ Μακρή να φωνάζει: είστε χούντα, είστε φασίστες, φυλακίζετε αθώους ανθρώπους… Είμαι βέβαιος. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που την ακούσαμε. Ολοι οι συνάδελφοι δεν έχουμε τίποτε με την κυρία Ραχήλ Μακρή και δεν έχουμε λόγο να λέμε ψέματα».

Πάντως, η φράση που αποδίδεται από τους συναδέλφους της στη Ραχήλ Μακρή δεν είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά και αυτό κάνει τη βουλευτή να μπορεί να λέει ότι κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι εκείνη την είπε. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης (στο Σκάι), η Ρ. Μακρή πράγματι έκανε τις θετικές αναφορές για τους χρυσαυγίτες στην Επιτροπή της Βουλής, αλλά όσα ανέφερε τα είπε εκτός μικροφώνου – δεν ήταν ομιλήτρια – με αποτέλεσμα να μην έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ. Η Ραχήλ Μακρή, πάντως, έσπευσε να επιτεθεί και κατά της ΕΣΗΕΑ, που αντέδρασε στη σύλληψη της δημοσιογράφου του «Ελεύθερου Τύπου» Δέσποινας Κονταράκη, αλλά και προσωπικά κατά της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου, την οποία χαρακτήρισε «κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ».