Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η επί 30ετία σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, έκανε την περασμένη εβδομάδα δυναμική επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο αναλαμβάνοντας υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας στη νέα κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς. Η Βαλερί Τριερβελέρ, η επίσημη σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ όταν εξελέγη πρόεδρος τον Μάιο του 2012, έχει αφιερωθεί μετά την απομάκρυνσή της από το Ελιζέ τον Ιανουάριο στο φιλανθρωπικό έργο∙ οι φήμες τη θέλουν να έχει στα σκαριά ένα βιβλίο «που θα συζητηθεί», η ίδια πάντως έσπασε τη σιωπή της μόνο για να καλέσει, τέλη Μαρτίου, τους Γάλλους να ψηφίσουν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές επισημαίνοντας την απειλή του Εθνικού Μετώπου. Και η Ζιλί Γκαγέ; Η Γκαγέ παραμένει σιωπηλή. Σιωπηλή, απομονωμένη και δυστυχής –σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Παρίσι, Ανταμ Σέιτζ, έκανε ενδελεχές ρεπορτάζ. Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, «παρότι ανά τους αιώνες οι Γαλλίδες ονειρεύονται να γίνουν η ερωμένη του αρχηγού του κράτους, η Ζιλί Γκαγέ μοιάζει να διαπιστώνει ότι αυτό είναι ένας εφιάλτης». Η άποψη του βρετανού δημοσιογράφου για τις Γαλλίδες εν γένει είναι μάλλον ανεκδιήγητη. Ανησυχία, σε κάθε περίπτωση, για την 41χρονη ηθοποιό που έκανε το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Κλόουζερ» να πουλήσει χιλιάδες τεύχη εκφράζουν πολλοί «οικείοι της». Παπαράτσι την ακολουθούν σε κάθε βήμα της. Ο δικηγόρος της δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι όλη αυτή η δημοσιότητα γύρω από τη σχέση της με τον γάλλο πρόεδρο της έχει καταστρέψει τη ζωή. Και ο ίδιος ο Ολάντ φέρεται να την κρατά σε απόσταση προκειμένου να αποφύγει περισσότερα εξώφυλλα στο «Κλόουζερ» και σε άλλα περιοδικά του είδους –ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή, μετά την ιστορική ήττα των Σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές και ενώ προσπαθεί να πείσει τους Γάλλους ότι το μήνυμά τους ελήφθη.

Κάποιοι φίλοι της Γκαγέ, σύμφωνα με τους «Τάιμς», πιστεύουν ότι ο γάλλος πρόεδρος αφήνει απλώς να περάσει χρόνος μέχρις ότου το «σκάνδαλο Γκαγέ» πάψει να ενδιαφέρει. Αλλοι εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον ο Ολάντ έχει πρόθεση να συνάψει σταθερή σχέση με την Γκαγέ –προεδρικές πηγές έχουν δηλώσει ότι μετά τον χωρισμό του από την Τριερβελέρ δεν επιθυμεί άλλη Πρώτη Κυρία στο Ελιζέ. «Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» θέλουν τη σχέση Ολάντ – Γκαγέ, που ξεκίνησε το 2012 και συνεχιζόταν με διαλείμματα μέχρι την αιφνίδια αποκάλυψή της τον Ιανουάριο, να καταρρέει. Την αλήθεια τη γνωρίζουν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, συνάδελφοι της Γκαγέ πάντως επιμένουν ότι έχει πάψει να απαντά σε τηλεφωνήματα και SΜS.

«Τη θεωρώ στενή φίλη, αλλά δεν έχω καταφέρει να έρθω σε επαφή μαζί της από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο» δήλωσε ένας από αυτούς. «Γνωρίζοντάς τη, φαντάζομαι ότι όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα για εκείνη. Δεν είναι άνθρωπος που την ενδιαφέρει να εμφανίζεται σε ιλουστρασιόν περιοδικά. Και θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει όπως θα ήθελε την καριέρα της ως ηθοποιός». Πρόσφατα, γαλλικό δικαστήριο διέταξε το «Κλόουζερ» να καταβάλει 15.000 ευρώ στην Γκαγέ για παραβίαση της ιδιωτικότητάς της. Η ίδια, σημειώνουν με νόημα οι «Τάιμς», είχε ζητήσει 50.000.