Τις βάσεις για δυναμική πορεία ανάπτυξης βάζει φέτος η Aegean Airlines που μαζί με την Olympic Air θα διαθέσουν συνολικά 13 εκατομμύρια θέσεις.

Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου και της νέας εποχής που διανύει μετά την εξαγορά της Olympic Air, οι εκπρόσωποι της Aegean παρουσίασαν την Πέμπτη τη στρατηγική ανάπτυξής της για το 2014.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε:

* 13.000.000 διαθέσιμες θέσεις για το 2014, δηλαδή 1.150.000 περισσότερες θέσεις από το 2013

* Ενίσχυση του στόλου των αεροσκαφών της με 5 Airbus Α320 και A321, φτάνοντας πλέον τα 50 αεροσκάφη και τις 100.000 πτήσεις ετησίως.

* Νέα βάση στα Χανιά, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους στην Ελλάδα στις οκτώ (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κως, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Χανιά).

* Επέκταση του δικτύου εξωτερικού, συνδέοντας την Ελλάδα με 87 συνολικά προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες.

* Την κάλυψη 17 νέων προορισμών στο εξωτερικό, 14 από τους οποίους θα συνδέονται απευθείας με την Αθήνα (Ιορδανία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανος και Σουηδία).

Η Aegean θα πετάει πλέον σε 120 προορισμούς μαζί με το εσωτερικό, εκτελώντας σε καθημερινή βάση 205 δρομολόγια εξωτερικού και 51 εσωτερικού. Από τις 13 εκατομμύρια προσφερόμενες θέσεις, οι 6.600.000 είναι εσωτερικού και οι 6.400.000 εξωτερικού.

Όπως επεσήμανε στη διάρκεια της παρουσίασης του θερινού προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, η εταιρεία μετά τη συγχώνευσή της με την Olympic Air θα απασχολεί φέτος άμεσα 2.400 εργαζομένους.

Φέτος, η Aegean ενισχύει σημαντικά το δίκτυό της στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, χώρες ιδιαίτερα σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι οι ενδεχόμενες αυξήσεις στα τέλη θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων στους αερολιμένες.

Ειδικά για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου επανέλαβε πως «θα πρέπει να γίνουν άμεσα έργα εκσυγχρονισμού».

Σχολιάζοντας την είσοδο της Ryanair στην ελληνική αγορά, ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε πως «η δική μας παρουσία είναι σταθερή και διαχρονική όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας επενδύσει κατά την περίοδο της κρίσης και έχοντας στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό».