Με την κατηγορία της απάτης και παράβασης του νόμου περί λαχειοφόρων αγορών συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς, στη Λεωφόρο Σούδας των Χανίων, τρεις γυναίκες που παρουσιάζονταν ως εθελόντριες της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με την ονομασία « Αγγελιοφόρος του κινήματος των ΑΜΕΑ» εισπράττοντας χρήματα από πολίτες.

Πρόκειται για δύο Ελληνίδες 45 και 64 ετών και μια υπήκοο Αλβανίας 40 ετών, οι οποίες γυρνούσαν «πόρτα – πόρτα» και εισέπρατταν χρήματα υπέρ της οργάνωσης, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες.

Οι αστυνομικοί που τις συνέλαβαν κατέσχεσαν 545 ευρώ, όσα χρήματα φαίνεται ότι είχαν συγκεντρώσει τη χθεσινή ημέρα, καθώς και μπλοκ αποδείξεων τα οποία δεν ήταν νομότυπα.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, στην πόλη των Χανίων, βρέθηκαν ακόμα επτά μπλοκ αποδείξεων, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και στην Αθήνα για τον εντοπισμό ενός 54χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου οι γυναίκες κατέθεταν τα χρήματα που συγκέντρωναν.

Κατά την παρουσία τους στη Κρήτη, μόνο τον μήνα Μάρτιο, είχαν συγκεντρώσει περίπου 2000 ευρώ και τα χρήματα είχαν ήδη κατατεθεί στον λογαριασμό του 54χρονου.