Την κάθοδό της ως υποψήφιας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποφάσισε η Αντζελα Γκερέκου. Η βουλευτής του ΠαΣοΚ θα κινηθεί προεκλογικά με καθαρά αυτοδιοικητικούς όρους, καθώς δεν επιθυμεί να προσδώσει κομματικό χαρακτήρα στην υποψηφιότητά της.

Οπως εξήγησε στα στελέχη του ΠαΣοΚ, θεωρεί ότι μια υποψηφιότητα που δεν θα έχει πράσινο χρώμα και άρωμα θα τη διευκολύνει στον προεκλογικό αγώνα της, δεδομένου ότι έχει συμπάθειες και σε ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων.

Το ΠαΣοΚ βολιδοσκόπησε την κυρία Γκερέκου ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο θεωρώντας ότι η βουλευτής Κέρκυρας έχει δυνατότητες να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να συσπειρώσει και το τοπικό ΠαΣοΚ. Παρουσία της κυρίας Γκερέκου έγιναν αρκετές συσκέψεις, η ίδια όμως κρατούσε ορισμένες επιφυλάξεις θεωρώντας ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να παραμείνει βουλευτής.

Οι πληροφορίες την εμφάνιζαν να δείχνει ενδιαφέρον ακόμη και για την Ευρωβουλή μετά τις ανακοινώσεις περί θεσμοθέτησης του σταυρού, αλλά η προβολή του θέματος του ασυμβίβαστου και η εκτίμηση του γραμματέα του ΠαΣοΚ ότι όποιος θέσει υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο οφείλει να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του πάγωσαν αυτές τις σκέψεις, συγχρόνως όμως και την επιθυμία της να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Η Χαριλάου Τρικούπη βρέθηκε σε αδιέξοδο όσον αφορά τη συγκεκριμένη περιφέρεια και έτσι τα τελευταία 24ωρα έγιναν νέες συζητήσεις με την Αντζελα Γκερέκου για το ενδεχόμενο καθόδου της. Εκείνη τελικώς πείσθηκε υπό την προϋπόθεση ότι η υποψηφιότητά της θα εμφανιστεί ως ανεξάρτητη και το ΠαΣοΚ δεν θα σπεύσει να της δώσει χρίσμα ή υποστήριξη, αλλά θα την ενισχύσει σιωπηρά.

Η κυρία Γκερέκου είχε διαγραφεί το φθινόπωρο του 2012 από το ΠαΣοΚ μαζί με τους κ.κ. Σκανδαλίδη και Κασσή όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων. Επανήλθε λίγο πριν από το Συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο του 2013.