«Φανταστείτε ένα διήμερο ολ σταρ γκέιμ, στα Χριστούγεννα, παραμονή και ανήμερα. Αυτό είναι ένα από τα όνειρά μου να γίνει όπως το κάνουν για παράδειγμα στη Γαλλία. Όμως έχουμε τρομερό πρόβλημα με τις ημερομηνίες».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης μια μέρα μετά τη μεγάλη γιορτή των Χανίων, μιλώντας στα Nea.gr δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τη μπασκετική γιορτή που κέρδισε τον κόσμο της Κρήτης και όχι μόνο.
«Το μήνυμα που πέρασε για μια ακόμα φορά είναι ότι το μπάσκετ έχει τρομερή αποδοχή στους Ελληνες και το κυριότερο σε μια εποχή κρίσης αντιστέκεται και προχωράει μπροστά» συνεχίζει ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής που δεν εφησυχάζει από την οργανωτική επιτυχία επισημαίνοντας:
«Κακά τα ψέματα το ολ σταρ γκέιμ είναι θέατρο και το παν είναι η σκηνοθεσία και εκεί θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε πιάσει ταβάνι πλέον και κοιτάμε ακόμα πιο μπροστά εν’ όψει της νέας χρονιάς. Με περισσότερα χάπενινγκ, εκπλήξεις και γιατί όχι μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού».
Το στοίχημα της περιφέρειας είναι εδώ και πολλά χρόνια κερδισμένο και δεν είναι τυχαίο πως κάθε χρόνο και μια άλλη πόλη δηλώνει με χαρά συμμετοχή. Όπως στα Χανιά κινητοποιήθηκε μια ολόκληρη κοινωνία για να στηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή.
«Αν είδατε τον Δήμαρχο Χανίων τον Μανώλη τον Σκουλάκη που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, έκανε σαν μικρό παιδί από τη χαρά του. Δεν είχαμε ενδοιασμό να πάμε στα Χανιά όταν είδαμε το πόσο ήθελε η τοπική κοινωνία αυτό το αθλητικό γεγονός, Γέμισε το γήπεδο, είχαμε ζήτηση για άλλα τόσα εισιτήρια τη στιγμή που έβρεχε και είχε παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις με τοπικές ομάδες στην πόλη.Επίσης ο γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ, που ήταν μαζί μας, έμεινε ενθουσιασμένος από το πρότζεκτ και αυτό μόνο όφελος μπορεί να είναι για μελλοντική συνεργασία» καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, που θα ήθελε και αυτός όπως πολλοί φίλοι του μπάσκετ, τέτοιοι χώρο όπως το πανέμορφο κλειστό του Κλαδισού να φιλοξενούν ομάδες Α1.Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο και το πείραμα του Ικάρου Χαλκίδας εφέτος το απέδειξε περίτρανα.