Την πρόθεση του να μην αποσύρει την προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν έχω κανένα λόγο να αποσύρω την προσφυγή από το ΣτΕ που θα εκδικαστεί στις 2 Απριλίου. Ας προχωρήσουν οι καταστάσεις, ας δούμε την προκήρυξη του διαγωνισμού απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης και μετά θα ζητήσουμε αναβολή από το ΣτΕ», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Εστειλανστους φούρνους του ‘Αουσβιτς3.000 Εβραιόπουλα

Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας, Χασδάι Καπόν, ανέφερε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή την έρευνα της δικηγόρου, Λέλας Σαλέμ, πως από στα αρχεία του ληξιαρχείου της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως γεννήθηκαν στην πόλη 3.000 Εβραιόπουλα από το 1938 έως το 1943.

Τα παιδιά αυτά, ηλικίας από λίγων μηνών έως πέντε ετών, οδηγήθηκαν στους φούρνους του ‘Αουσβιτς και ουδέποτε καταγράφηκαν στις λίστες των ατόμων που πήγαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, λόγω της μικρής τους ηλικίας.

Η αναφορά έγινε και με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Ποτέ ξανά Θεσσαλονίκη – ‘Αουσβιτς, 71 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου σταθμού» που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.