Στα 287,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το 2013, με τις πωλήσεις του Οργανισμού να επιστρέφουν σε θετικό πρόσημο στο τέταρτο τρίμηνο 2013 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Η αύξηση των εσόδων στο τέταρτο τρίμηνο 2013 κατά 0,1% στα 1,046 δισ. ευρώ αποδίδεται στις επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας και την ανάκαμψη της RomTelecom.

Το 2013 έκλεισε για τον ΟΤΕ με ισχυρές ταμειακές ροές 734 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε αισθητά στα 1,5 δισ. ευρώ.

Σταθερή ήταν η μείωση των λειτουργικών εξόδων λόγω της συμμετοχής περισσότερων από 1.800 εργαζομένων στα προγράμματα εθελουσίας ΟΤΕ. Αύξηση 5% κατέγραψαν οι επενδύσεις της επιχείρησης το 2013 , οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε : «Το 2013 ήταν μια χρονιά σημαντικών επιτευγμάτων για τον Όμιλο ΟΤΕ. Χάρη στις επιδόσεις μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Μέσα στη χρονιά που πέρασε περισσότεροι από 1.800 εργαζόμενοι του ΟΤΕ αποδέχτηκαν τα Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης, διαμορφώνοντας έτσι το συνολικό αριθμό αποχωρήσεων στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας και Ρουμανίας σε 8.000 από το τέλος του 2009.

Αυτό συνεισέφερε αποφασιστικά στη μείωση του κόστους και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας. Μέσω των ισχυρών ταμειακών ροών και την επιτυχημένη πώληση δραστηριοτήτων, δημιουργήσαμε μια εύρωστη εταιρεία και συνεχίσαμε να επενδύουμε στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων μας, ιδιαίτερα στην Ελλάδα».

Το 2013 ήταν επίσης μια χρονιά κατά την οποία βελτιώσαμε τις λειτουργικές μας επιδόσεις. Από τρίμηνο σε τρίμηνο ο Όμιλος κατέγραφε μικρότερη μείωση εσόδων, καταλήγοντας σε θετικό πρόσημο το Δ’ τρίμηνο, όπου σημειώσαμε αύξηση πωλήσεων για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια. Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών για έλεγχο του κόστους, το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA βελτιώθηκε σημαντικά κατά το τρίμηνο, αλλά και σε επίπεδο έτους.

Κυρίως, όμως, την περασμένη χρονιά αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας και επενδύσαμε σε λύσεις που θα εξασφαλίσουν μία άριστη εμπειρία για τον πελάτη σε όλες τις δραστηριότητές μας.

»Το 2014 θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να διασφαλίσουμε όσα έχουμε επιτύχει, να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και να ενισχύσουμε την κερδοφορία του Ομίλου.»