Η δεύτερη εβδομάδα που προσφέρει η Ευρωλίγκα στις ομάδες για διορθωτικές κινήσεις έφερε τρεις μεταγραφές και συνολικά επτά νέα πρόσωπα στο δεύτερο μισό του Top 16. Τις δύο από τις τρεις μεταγραφές τις έκαναν οι ελληνικές ομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι έξι από τους επτά νέους παίκτες προστέθηκαν στον όμιλο-κόλαση όπου συμμετέχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Λίγο πριν λήξει η προθεσμία (Τετάρτη 19.00) οι δις πρωταθλητές Ευρώπης έντυσαν ξανά στα ερυθρόλευκα τον Σερμαντίνι, ο οποίος φεύγοντας από τον Πειραιά το καλοκαίρι βρήκε λιμάνι στη Σαραγόσα. Ο 24χρονος Γεωργιανός δεν πρόλαβε να τεθεί στη διάθεση του Μπαρτζώκα για τον αποψινό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά δηλώθηκε στην Ευρωλίγκα και θα ενισχύσει τους Ερυθρόλευκους στα υπόλοιπα ματς του Top 16 και την προσπάθειά τους για «three-peat»!

Προηγήθηκε χρονικά ο Παναθηναϊκός, που έφερε από την Μπάμπεργκ τον Ζακ Ράιτ. Ο Αμερικανός, ο οποίος από χθες προσφέρει στον Πεδουλάκη μια ακόμη λύση στην περιφέρεια του ΠΑΟ, από όπου όμως λείπει (λόγω τραυματισμού) ο σκόρερ Κάρι, επιλέχθηκε χάρη στην ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, την προσήλωσή του στα αμυντικά καθήκοντα και την ικανότητά του να αλλάζει τον ρυθμό.

Ωστόσο, την πιο σημαντική μεταγραφή την πραγματοποίησε η αποψινή αντίπαλος του Ολυμπιακού. Ο Ομπράντοβιτς καταπατώντας τις αρχές του πρόσθεσε δίπλα στον βραχύσωμο Μακ Κάλεμπ έναν ακόμη «κοντορεβιθούλη», φανερώνοντας την απόγνωσή του για το ρόστερ της Φενέρ, αλλά και ότι στην αγορά δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Ο Πιερ Τζάκσον (1μ.78) είναι ένας σκόρερ ολκής, με απίστευτη ικανότητα στην επίθεση αλλά μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα. Η χημεία της Φενέρ, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Σιπάχι που θα χάσει όλη τη σεζόν, ανάγκασαν τον Ομπράντοβιτς να δώσει συμβόλαιο στον Τζάκσον ο οποίος προορίζεται για πιο σημαντικό ρόλο από ό,τι ο Ράιτ στον Παναθηναϊκό και ο Σερμαντίνι στον Ολυμπιακό.

Οι τρεις μεταγραφές δεν θα είναι όμως οι μοναδικές προσθήκες στις ομάδες που συμμετέχουν στο Top 16. Ο Ολυμπιακός θα έχει απόψε, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα, στη 12άδα τον Τζαμάριο Μουν όπως η Φενέρμπαχτσε τον Μπλάγκοτα Σέκουλιτς. Και οι δύο είχαν αποκτηθεί εδώ και καιρό για να αντικαταστήσουν τραυματίες (τον Πέτγουεϊ και τον Βίντμαρ, αντίστοιχα), τώρα όμως έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και στην Ευρωλίγκα.

Last but not least, που λένε και στη χώρα του, ο διάσημος Λαμάρ Οντομ που προσγειώθηκε στη Βιτόρια και προκάλεσε ντελίριο στους απογοητευμένους οπαδούς της Λαμποράλ Κούτσα. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο με ρεκόρ 1-6 θέλησε να παίξει τα ρέστα της με τον δις πρωταθλητή ΝΒΑ, τον οποίο έφερε στην Baskonia για δοκιμή με την ελπίδα να είναι ετοιμοπόλεμος και να φέρει νίκες στην ομάδα.

Το μοναδικό νέο πρόσωπο στον ΣΤ’ όμιλο θα το παρουσιάσει η Λοκομοτίβ Κουμπάν, που απέκτησε τον Πονκρασόφ αντί του Μπίκοφ. Ποιοι θα δώσουν ώθηση στις ομάδες τους και ποιοι όχι θα φανεί στο χειροκρότημα…