Χωρίς διάθεση να αφήσει να περάσει χωρίς αντίδραση το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την ίδια και βουλευτές της ΝΔ, εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Οι επιθέσεις που δέχομαι στη Βουλή προέρχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις, από τα «κόμματα εξουσίας» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπερβαίνουν τα πλαίσια του σεξισμού, καθώς εκπορεύονται από μια τιμωρητική διάθεση, σε όποιον ασκεί πολιτική, με άλλον τρόπο, εκτός από τον δικό τους» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το νέο επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το βράδυ της Τετάρτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «χυδαία συμπεριφορά» συναδέλφων της εις βάρος της επειδή είναι γυναίκα και επέμεινε ότι η ίδια δεν έχει «προσβάλει ποτέ κανέναν».

«Το γνωρίζω ότι ενοχλώ, και δεν έχω την πρόθεση να σταματήσω να ενοχλώ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλε ότι «επιθέσεις δέχονται και άλλες γυναίκες βουλευτές, που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και διεκδικούν ισότιμη θέση στην κοινωνία».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «είναι τόσο χυδαία η συμπεριφορά αυτή και τόσο έκπτωτη ηθικά, που δεν βρίσκει έρεισμα στην κοινωνία». Τόνισε μάλιστα, ότι αποτελούν «συγκεκριμένες συμπεριφορές εκφοβισμού και εκβιασμού, ιδίως σε αυτούς που προσπαθούν, σε πείσμα των εθίμων του βολέματος, να εκπροσωπήσουν τους πολίτες».

Στις κατηγορίες που τις προσάπτουν για δική της αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, επικαλέστηκε τα πρακτικά της Βουλής και τις ηχογραφήσεις και τόνισε ότι «ποτέ δεν έχω προσβάλει κανέναν, ποτέ δεν έχω μιλήσει, ούτε καν στον ενικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνω εκπτώσεις στην αταλάντευτη υπεράσπιση αυτών που αποτελούν αξίες για την Αριστερά και τους ανθρώπους που εκπροσωπώ».