Διέψευσαν οι δικαστικές Αρχές της Ουκρανίας ότι ο έκπτωτος πρόεδρος της χώρας – και εξαφανισμένος από το περασμένο Σαββατοκύριακο – Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει διαφύγει στο Αγιον Ορός.

Οπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης o αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Μικόλα Γκολόμτσα, ο Γιανουκόβιτς βρίσκεται ακόμη στην Ουκρανία

«Εχουμε πληροφορίες που δείχνουν ότι ο Γιανουκόβιτς βρίσκεται ακόμη στην Ουκρανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την τύχη του εξαφανισμένου πρώην ηγέτη της χώρας.

Ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατάφερε να εγκαταλείψει την Ουκρανία και κατέφυγε στο Αγιον Ορος. Αλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι προσπάθησε να εγκαταλείψει τη χώρα με το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Την ίδια στιγμή, οι νέες ουκρανικές Αρχές ζήτησαν να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της χώρας, ο οποίος καταζητείται με την κατηγορία «των μαζικών ανθρωποκτονιών» σε σχέση με τους θανάτους αντικυβερνητικών διαδηλωτών, όπως ανακοίνωσε ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα Ολεγκ Μαγκνίτσκι.

«Ο Γιανουκόβιτς καταζητείται σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Μαγκνίτσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.