Mea culpa από τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Τάτα Μαρτίνο για τη νέα ήττα των Μπλαουγκράνα στην Πριμέρα Ντιβισιόν, αυτήν τη φορά από τη Σοσιεδάδ με 3-1. Η Ρεάλ Μαδρίτης οδηγεί πλέον μόνη την κούρσα στο πρωτάθλημα μετά και τη χθεσινή ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0 από την Οσασούνα. Οι Μερένχες ανέβηκαν στην κορυφή ύστερα από 63 αγωνιστικές και 21 μήνες!

Ο Μαρτίνο υπέπεσε σε σωρεία λαθών. Πρόδωσε την αρχή του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα που στηρίζεται στην κατοχή της μπάλας, έκανε έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Σίτι, καθυστέρησε να κάνει αλλαγές, ενώ άφησε στον πάγκο τον Τσάβι. «Δεν διάβασα καλά το παιχνίδι» παραδέχτηκε ο Μαρτίνο τον οποίον απέβαλε ο διαιτητής στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν τον άκουσε να αποκαλεί «ηλίθιο» τον βοηθό προπονητή της Σοσιεδάδ, Τσέμα Λουμπρέρας.

Αιτιολογώντας γιατί άφησε εκτός αγώνα τον Τσάβι, ο Μαρτίνο υπογράμμισε: «Είχα βάλει ήδη τους Φάμπρεγας και Αλέξις. Πίστευα πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να παίξει ο Τσάβι». Τον Μαρτίνο εκθέτει ο Ζεράρ Πικέ. «Η κατοχή της μπάλας είναι η δύναμή μας και μας την πήραν» είπε με νόημα ο ισπανός αμυντικός ο οποίος αποχώρησε τραυματισμένος και θα μείνει εκτός αγώνων δύο εβδομάδες.

Λίγες ώρες μετά το ματς συνελήφθη ο επιθετικός της Σοσιεδάδ Χάρις Σεφέροβιτς γιατί επιτέθηκε στη σύντροφό του σε εστιατόριο. Τα ξημερώματα αφέθηκε ελεύθερος γιατί η γυναίκα δεν κατέθεσε μήνυση.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Ο καταλανικός σύλλογος θα καταβάλει σήμερα στην Εφορία το ποσό των 9,1 εκατ. ευρώ προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση της απέναντι στη δικαιοσύνη μετά τη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον της για φοροδιαφυγή, στη μεταγραφή του Νεϊμάρ.

Συνεχίζοντας να παίζει χωρίς τον τιμωρημένο Ρονάλντο, η Ρεάλ έφτασε στη νίκη με 3-0 επί της Ελτσε παραμένοντας για 26ο αγώνα αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η βαριά ήττα που γνώρισε η Ατλέτικο από την Οσασούνα στην Παμπλόνα (3-0) που είναι μόλις η δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Στα άλλα παιχνίδια: Βαγιαδολίδ-Λεβάντε 1-1, Θέλτα-Χετάφε 1-1, Αλμερία-Μάλαγα 0-0, Ράγιο Βαγιεκάνο-Σεβίλλη 0-1, Μπέτις-Μπιλμπάο 0-2, Βαλένθια-Γρανάδα 2-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 63, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο 60.